Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie: 'Componenta moet zelf bodem saneren'

Geplaatst opvrijdag 2 september 2016 - 13:27

IJzergieterij Componenta moet zelf de kosten van het saneren van eventueel vervuilde grond bij haar vestigingen in Weert en Heerlen dragen. Doet ze dat niet, dan zal de provincie niet aarzelen om beslag te laten leggen op de eigendommen en rekeningen van het bedrijf.

SP-gedeputeerde Daan Prevoo maakte dat duidelijk in een statencommissie.

Failliet
Donderdag werd bekend dat Componenta in Hoensbroek en Weert dicht gaat. Het Finse moederbedrijf heeft het faillissement van beide vestigingen aangevraagd. 340 mensen verliezen daardoor hun baan.

Lees ook: IJzergieterij Componenta Hoensbroek en Weert failliet

Verontreiniging
"Momenteel wordt ook bekeken of er sprake is van bodemverontreiniging", zo zei de gedeputeerde vrijdag. "
Als dat inderdaad het geval is, zullen we zeer alert zijn dat niet het haasje vertrekt en ons met de rommel laat zitten. Zo van wij vertrekken, u zoekt het maar verder uit", aldus Prevoo.

Saneringskosten
Hij vindt het ook van groot belang dat eventuele overname-kandidaten niet worden opgezadeld met
bodemsaneringskosten, omdat dat de kans op een overname volgens de gedeputeerde verkleint. De gemeente Heerlen is verantwoordelijk voor de mogelijke bodemsanering bij Componenta in Hoensbroek, de provincie voor de vestiging in Weert.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk andere bedrijven op terrein Componenta
componenta
Ontslag voor 140 medewerkers Componenta
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen