Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie claimt 9,5 ton van Topsport Limburg: 'kansloos'

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 12:45

De provincie wil bijna 9,5 ton subsidie terug van het in oktober failliet verklaarde Topsport Limburg.

Ze heeft daarover een claim ingediend bij de curator van het faillissement.

Nihil
Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) meldt dat in een mededeling aan het Limburgs Parlement. Tegelijk schrijft hij dat de kans 'praktisch nihil' is dat de curator de claim honoreert, gezien de beperkte omvang van de boedel. En omdat de provincie niet bovenaan het lijstje van schuldeisers staat die als eerste mogelijk geld terug zouden krijgen.

Principe-kwestie
V
oor het provinciebestuur is het een principe-kwestie, zo blijkt uit de mededeling van de gedeputeerde. Want volgens hem is niet na te gaan of de acht subsidies uit 2018 en 2019 correct zijn besteed. Daarover zou geen verantwoording zijn afgelegd door uitvoeringsorganisatie Topsport Limburg, terwijl dat bij subsidies wel moet gebeuren. Voor twee verstrekte subsidies uit 2017 is dat overigens wel het geval, aldus Van den Akker.

Databestanden
Uit zijn mededeling blijkt ook dat de provincie 30.000 euro heeft betaald aan de curator voor de databestanden van circa 2000 talenten en topsporters die jaarlijks een topsportpas kregen via Topsport Limburg. Daarmee konden zij korting krijgen op diverse faciliteiten zoals krachtruimtes en konden ze hun onderwijs afstemmen op trainingen en wedstrijden.

Topsportpas
Met de databestanden kan de provincie de status van talenten en topsporters opnieuw registeren op basis van hun actuele sportieve prestaties. "Op basis van deze herregistratie kan een topsportpas voor 2020 worden verstrekt", zo laat gedeputeerde Van den Akker het Limburgs Parlement weten.

Lees ook: Voorzieningen Limburgse sporttalenten weer beschikbaar

Precair
In een statencommissie begin maart zei gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) al dat het 'een precies en soms precair proces' was om overeenstemming te bereiken met de curator. Maar hij noemde het precieze bedrag toen niet.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen