Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie buigt zich over vliegenplaag Brunssum

Geplaatst opdinsdag 17 april 2018 - 19:41

De provincie Limburg laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de vliegenoverlast in een deel van Brunssum.

Bewoners van de wijk Schuttersveld klagen al jaren over de hinderlijke insecten. Ze denken dat de vliegen afkomstig zijn van een afvalverwerker op bedrijventerrein Kranenpool, waar plastic afval metershoog is opgeslagen.

In de koffie
"De vliegen zitten op de gekste plekken. Als je koffie hebt gezet, zitten ze in de koffie", zegt Piet Drenth. Hij is een petitie gestart waarin ze de gemeente wordt gevraagd de overlast aan te pakken. De petitie is inmiddels ruim 300 keer getekend.

Lees ook: Brunssumse burgers bezorgd om vliegenoverlast

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen