Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: budget om radicalisering jongeren tegen te gaan

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 12:37

De Provincie Limburg trekt de beurs om radicalisering van jongeren tegen te gaan. Tienduizenden euro's zijn daarvoor dit jaar beschikbaar gesteld.

Het geld is bedoeld om ondermeer leerkrachten en werknemers in het maatschappelijk middenveld te trainen, om radicalisering te herkennen.

Gevoelig voor extremisme
De ogen moeten zijn gericht op jongeren die gevoelig zijn voor extremisme. Gedeputeerde Peter van Dijk van Jeugdzorg wil ook de handen ineen slaan met verschillende moslimorganisaties. Dat gebeurt naar aanleiding van de aanslag in Parijs en de antiterreur-acties in het Belgische Verviers, vlak over de grens bij Maastricht.

Lees ook: Limburgse moslimorganisaties zijn radicalisering zat

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie blijft zich inzetten voor jeugdzorg
Turkse raadsleden distantiëren zich van radicalisering
'Wapen gevoelige moslima tegen ronselpraktijken'
Limburgse moslimorganisaties zijn radicalisering zat
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen