Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie brengt hele mestverwerkingsketen in kaart

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 15:29

De provincie is in overleg met betrokken partijen om de hele keten rond mestafhandeling in Limburg in beeld te brengen. Daarbij gaat het om productie, verwerking, opslag en transport van mest.

Het provinciebestuur antwoordt dat op schriftelijke vragen van de SP naar aanleiding van mestfraude bij agrarische bedrijven in Noord-Limburg en delen van Noord-Brabant. Daarbij werd gedaan alsof mest werd afgevoerd, terwijl dat in werkelijkheid niet zo was.

Lees ook: 'Mestfraude nog groter dan wordt aangenomen'

Geen provinciezaak
Het provinciebestuur zegt de zorgen van de SP te begrijpen. Maar tegelijk wijst het er wel op dat de provincie zelf nauwelijks tot geen bevoegdheden heeft op dit terrein. "Wij zijn alleen bevoegd voor de vijf grotere mestverwerkers in Limburg en enkele grote veehouderijen met mestverwerking", aldus het provinciebestuur.

Gemeenten zijn bevoegd gezag voor alle overige veehouderijen en mestverwerkers, terwijl de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat over het toezicht op het transport van mest.

Drie bedrijven stil
Het provinciebestuur laat de SP verder weten dat van de vijf grotere mestverwerkers waar het verantwoordelijk is, er momenteel wel drie stilliggen. Dat komt onder andere omdat de procedure voor een vergunning nog niet is afgerond of omdat het voorlopig gesloten is op last van justitie.

Bela Group
Daarbij gaat het om een bedrijf van de Bela Group in Ysselsteyn. Justitie greep daar eind oktober 2017 in.

Lees ook: Limburgs bedrijf stilgelegd wegens verdenking mestfraude

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen