Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie breekt met bijklussende ex-politici

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 20:50

De Limburgse oud-politici Maxime Verhagen en René van der Linden zijn geen ambassadeur meer van de provincie Limburg.

Het provinciebestuur heeft hun opdracht beëindigd, melden NRC en De Limburger donderdagavond uit een brief van gedeputeerde Ger Koopmans aan Provinciale Staten.

Adviesklussen
Het ambassadeurschap van Karin Straus is ook beëindigd, staat in de brief te lezen. Zij is daarmee gestopt toen ze weer lid werd van Provinciale Staten. Verder is ook de band verbroken met PVVer Antoine Janssen, die voor driekwart miljoen euro aan adviesklussen kreeg na zijn vertrek als gedeputeerde in Limburg.

Afronding
Al die klussen zijn vorig jaar al beëindigd. Wel kreeg Maxime Verhagen in januari nog ruimte om lopende klussen in zijn ambassadeurschap, zo blijkt uit de brief.

Exclusief
Eerder was er kritiek van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). In een brief aan het provinciebestuur schreef de bewindsvrouw vorig jaar dat Limburg moet stoppen met het regelmatig exclusief gunnen van betaalde klussen en banen aan oud-politici.

Lees ook: Ollongren wil opheldering Bovens over baantjes ex-politici

Belangenverstrengeling
Bij zulke opdrachten dienen bij voorkeur meer offertes gevraagd te worden om elke (schijnbare) belangenverstrengeling te vermijden. Over de kwestie loopt nog een onderzoek bij de Rekenkamer Limburg. Dat moet eind deze, of begin volgende maand klaar zijn.

Lees ook: Onderzoek naar bijklussen oud-politici vertraagd

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen