Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie breekt met bijklussende ex-politici

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 20:50

De Limburgse oud-politici Maxime Verhagen en René van der Linden zijn geen ambassadeur meer van de provincie Limburg.

Het provinciebestuur heeft hun opdracht beëindigd, melden NRC en De Limburger donderdagavond uit een brief van gedeputeerde Ger Koopmans aan Provinciale Staten.

Adviesklussen
Het ambassadeurschap van Karin Straus is ook beëindigd, staat in de brief te lezen. Zij is daarmee gestopt toen ze weer lid werd van Provinciale Staten. Verder is ook de band verbroken met PVVer Antoine Janssen, die voor driekwart miljoen euro aan adviesklussen kreeg na zijn vertrek als gedeputeerde in Limburg.

Afronding
Al die klussen zijn vorig jaar al beëindigd. Wel kreeg Maxime Verhagen in januari nog ruimte om lopende klussen in zijn ambassadeurschap, zo blijkt uit de brief.

Exclusief
Eerder was er kritiek van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). In een brief aan het provinciebestuur schreef de bewindsvrouw vorig jaar dat Limburg moet stoppen met het regelmatig exclusief gunnen van betaalde klussen en banen aan oud-politici.

Lees ook: Ollongren wil opheldering Bovens over baantjes ex-politici

Belangenverstrengeling
Bij zulke opdrachten dienen bij voorkeur meer offertes gevraagd te worden om elke (schijnbare) belangenverstrengeling te vermijden. Over de kwestie loopt nog een onderzoek bij de Rekenkamer Limburg. Dat moet eind deze, of begin volgende maand klaar zijn.

Lees ook: Onderzoek naar bijklussen oud-politici vertraagd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen