Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie breekt met bijklussende ex-politici

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 20:50

De Limburgse oud-politici Maxime Verhagen en René van der Linden zijn geen ambassadeur meer van de provincie Limburg.

Het provinciebestuur heeft hun opdracht beëindigd, melden NRC en De Limburger donderdagavond uit een brief van gedeputeerde Ger Koopmans aan Provinciale Staten.

Adviesklussen
Het ambassadeurschap van Karin Straus is ook beëindigd, staat in de brief te lezen. Zij is daarmee gestopt toen ze weer lid werd van Provinciale Staten. Verder is ook de band verbroken met PVVer Antoine Janssen, die voor driekwart miljoen euro aan adviesklussen kreeg na zijn vertrek als gedeputeerde in Limburg.

Afronding
Al die klussen zijn vorig jaar al beëindigd. Wel kreeg Maxime Verhagen in januari nog ruimte om lopende klussen in zijn ambassadeurschap, zo blijkt uit de brief.

Exclusief
Eerder was er kritiek van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). In een brief aan het provinciebestuur schreef de bewindsvrouw vorig jaar dat Limburg moet stoppen met het regelmatig exclusief gunnen van betaalde klussen en banen aan oud-politici.

Lees ook: Ollongren wil opheldering Bovens over baantjes ex-politici

Belangenverstrengeling
Bij zulke opdrachten dienen bij voorkeur meer offertes gevraagd te worden om elke (schijnbare) belangenverstrengeling te vermijden. Over de kwestie loopt nog een onderzoek bij de Rekenkamer Limburg. Dat moet eind deze, of begin volgende maand klaar zijn.

Lees ook: Onderzoek naar bijklussen oud-politici vertraagd

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen