Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie blij met windmolenplan waterleidingbedrijf

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 16:21

Het provinciebestuur juicht het toe dat de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) de mogelijkheid onderzoekt om windmolens te plaatsen in Castenray.

Zij doet dat samen met de dorpsraden van Castenray en Oirlo. In antwoord op schriftelijke vragen van vier oppositiepartijen wordt dat een 'loffelijk streven' genoemd.

Toegevoegde waarde
De partijen vroegen zich af wat de toegevoegde waarde is voor WML om windmolens te plaatsen en of dat niet beter past bij netwerkbeheerders of energieleveranciers. Maar volgens het provinciebestuur zijn de windmolens bedoeld voor het vergroten van de productie van duurzame energie voor de eigen energiebehoefte.

Lees ook: Waterleidingbedrijf wil windmolens in Castenray

Klimaatneutraal
Het gaat WML om een klimaatneutrale bedrijfsvoering, aldus het provinciebestuur. Het vindt dat elk bedrijf of overheidsdienst daar mee bezig zou moeten zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waterleidingbedrijf wil windmolens in Castenray
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Don Quichot uit Heerlen strijdt tegen windmolens Aken
Eijsden-Margraten vecht tegen windmolens Moelingen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen