Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie betaalt ruim één ton voor restauratie kerk

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 22:33

De provincie betaalt de helft van de restauratiekosten van de Sint Josephkerk in de Heerlense wijk Heerlerbaan. Het gaat om 138.000 euro.

De kerk is gebouwd in 1957 en is een rijksmonument. Restauratie van de kerk en de toren is noodzakelijk.

Schade betonconstructie
Er is namelijk schade ontstaan aan de betonconstructie van de kerk en van de losstaande toren. Dat wordt zó hersteld dat de kans op nieuwe aantasting van het beton flink vermindert. Onderdeel van de restauratie is verder de vernieuwing van de dakbedekking en een aantal ruiten in de vensters. Ook de wijzerplaten van de klokkentoren worden gerestaureerd.

Betrokken vrijwilligers
Het initiatief voor de restauratie is genomen door vrijwilligers van de parochie en het kerkbestuur. Voor CDA-gedeputeerde Hubert Mackus was dat een belangrijk argument voor de provinciale subsidie. "De inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers is onontbeerlijk voor de instandhouding van deze kerk", aldus Mackus.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen