Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie betaalt helft kosten Koningsdag

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 14:54

De provincie draagt 750.000 bij aan de kosten van Koningsdag in Maastricht. Dat is de helft van het totale bedrag dat nodig is om het feest op maandag 27 april te organiseren.

In een mededeling aan het Limburgs Parlement spreekt gouverneur Theo Bovens van een forse bijdrage.

Rechtstreeks
Van de provinciale steun wordt 550.000 euro rechtstreeks overgemaakt aan de organisatie. "Dit bedrag wordt aangevuld met ambtelijke capaciteit en overige ondersteuning vanuit de provinciale organisatie tot maximaal 200.000 euro", zo meldt de gouverneur.

Maastricht
De gemeente Maastricht betaalt de overige 750.000 euro. In maart wordt bekend gemaakt hoe het programma eruit ziet langs de route die de koninklijke familie loopt door de Maastrichtse binnenstad.

Genieten
In zijn mededeling noemt gouverneur Bovens Koningsdag een feest voor iedereen. "We verwachten die dag een gezellige drukte in de binnenstad, met tal van bezoekers die komen genieten van de Koninklijke festiviteiten", aldus Bovens.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen