Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie betaalde ruim 4 ton voor netwerkborrels

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 6:28

De provincie heeft vorig jaar deelgenomen aan zo'n 50 netwerkbijeenkomsten en ontvangsten, voor een deel zelf georganiseerd. De totale kosten bedroegen ruim 425.000 euro.

Dat blijkt uit een overzicht dat naar het Limburgs Parlement is gestuurd. De SP had daar in oktober vorig jaar op aangedrongen.

Paardenlounge
Het hoogste bedrag, 50.000 euro, is gegaan naar de jaarlijkse eigen lounge tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM) voor onder meer het bedrijfsleven en statenleden. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Maastricht en de organisatie van JIM.

Rieureceptie
De traditionele nieuwjaarsreceptie van de provincie kostte in 2018 ruim 45.000 euro. Voor 120 gasten tijdens de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht is 23.000 uitgegeven. Zij werden verspreid over een aantal dagen ontvangen, met voorafgaand een werkbezoek.

Klimaat
Maar ook een Limburgse Energie- en Klimaatconferentie in de Maaspoort in Venlo (18.500 euro) en een bijeenkomst in het kader van de Sociale Agenda in Heerlen met 300 bezoekers vallen onder de netwerkbijeenkomsten.

Ambities
In een begeleidende brief aan het Limburgs Parlement schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans dat het beschikken over netwerken een voorwaarde is om de ambities van de provincie te realiseren. Volgens de gedeputeerde gaat het om evenementen in alle soorten en maten en met een enorme diversiteit.

Informeel
"De provincie haakt aan, subsidieert en/of faciliteert evenementen. Van symposia en borrels tot lezingen, beurzen, culturele evenementen en werkbezoeken. Rode draad is de mogelijkheid tot netwerken in een vertrouwde en informele setting, het uitwisselen van informatie en het vormen van allianties”, aldus Koopmans.

Hartelijk
Hij omschrijft de provincie verder als een proactieve overheid die de hand uitsteekt, samenwerkt met anderen en Limburg op de kaart zet richting Den Haag, Europese Unie en buurlanden. "Dit doen wij effectief en efficiënt met de warmte en hartelijkheid die bij onze provincie past”, zo zegt Koopmans in zijn brief.

Bezuiniging op borrels
Daaruit blijkt ook dat de provincie volgend jaar 100.000 euro bezuinigt op het potje waaruit deze evenementen worden betaald. Dat staat in de begroting die vrijdag wordt behandeld in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen