Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie betaalde ruim 4 ton voor netwerkborrels

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 6:28

De provincie heeft vorig jaar deelgenomen aan zo'n 50 netwerkbijeenkomsten en ontvangsten, voor een deel zelf georganiseerd. De totale kosten bedroegen ruim 425.000 euro.

Dat blijkt uit een overzicht dat naar het Limburgs Parlement is gestuurd. De SP had daar in oktober vorig jaar op aangedrongen.

Paardenlounge
Het hoogste bedrag, 50.000 euro, is gegaan naar de jaarlijkse eigen lounge tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM) voor onder meer het bedrijfsleven en statenleden. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Maastricht en de organisatie van JIM.

Rieureceptie
De traditionele nieuwjaarsreceptie van de provincie kostte in 2018 ruim 45.000 euro. Voor 120 gasten tijdens de concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht is 23.000 uitgegeven. Zij werden verspreid over een aantal dagen ontvangen, met voorafgaand een werkbezoek.

Klimaat
Maar ook een Limburgse Energie- en Klimaatconferentie in de Maaspoort in Venlo (18.500 euro) en een bijeenkomst in het kader van de Sociale Agenda in Heerlen met 300 bezoekers vallen onder de netwerkbijeenkomsten.

Ambities
In een begeleidende brief aan het Limburgs Parlement schrijft CDA-gedeputeerde Ger Koopmans dat het beschikken over netwerken een voorwaarde is om de ambities van de provincie te realiseren. Volgens de gedeputeerde gaat het om evenementen in alle soorten en maten en met een enorme diversiteit.

Informeel
"De provincie haakt aan, subsidieert en/of faciliteert evenementen. Van symposia en borrels tot lezingen, beurzen, culturele evenementen en werkbezoeken. Rode draad is de mogelijkheid tot netwerken in een vertrouwde en informele setting, het uitwisselen van informatie en het vormen van allianties”, aldus Koopmans.

Hartelijk
Hij omschrijft de provincie verder als een proactieve overheid die de hand uitsteekt, samenwerkt met anderen en Limburg op de kaart zet richting Den Haag, Europese Unie en buurlanden. "Dit doen wij effectief en efficiënt met de warmte en hartelijkheid die bij onze provincie past”, zo zegt Koopmans in zijn brief.

Bezuiniging op borrels
Daaruit blijkt ook dat de provincie volgend jaar 100.000 euro bezuinigt op het potje waaruit deze evenementen worden betaald. Dat staat in de begroting die vrijdag wordt behandeld in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen