Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie bereid om fors te investeren in Parkstad

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 6:30

Het provinciebestuur wil er aan meehelpen om tienduizenden inwoners van Parkstad de komende jaren meer perspectief te geven. Ze is ook bereid daarin fors te investeren.

Dat was de boodschap tijdens de presentatie van een rapport over 50 jaar sociaal beleid in Parkstad, na de mijnsluiting. Dat is geschreven in opdracht van de provincie.

Kerkrade en Heerlen
Uit het rapport blijkt dat het in een aantal gebieden in Parkstad goed gaat maar in een aantal buurten, vooral in Kerkrade en Heerlen, al heel lang niet.

Sociaal beleid
Door meer samenwerking tussen gemeenten op het gebied van sociaal beleid moet dat veranderen. Met steun van de provincie op de achtergrond om zaken te versnellen, zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. Daarbij moeten we goed afspreken op welke schaal we dingen doen. Op wijkniveau of in Parkstad als geheel, aldus de gedeputeerde. Zij denkt dat met alle goede initiatieven die er zijn, die aanpak succesvol kan zijn.

IBA
Volgens het provinciebestuur biedt ook IBA-Parkstad grote kansen. Dat zijn vernieuwende projecten om de (economische) structuur van Parkstad te versterken. Ook directeur Jo Coenen van IBA gelooft daar in.

Frisse wind
In het rapport wordt ook geconstateerd dat er een nieuwe frisse wind waait in Parkstad met de komst van een nieuwe groep bestuurders. De lange geschiedenis van wantrouwen lijkt daarmee voorbij, zo staat er. Maar gedeputeerde Van Rijnsbergen vindt dat te zwart-wit : het is niet beter dan het ooit geweest is maar anders.

Krewinkel
Ook burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen spreekt zich uit tegen 'het vergelijken van appels en peren'. Vroeger was een andere tijd, met andere vraagstukken dan nu, aldus Krewinkel. Hij is wel blij met het rapport omdat het 'houvast biedt om Parkstad nog net iets sterker en socialer te maken dan het al is'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
Heerlen en Landgraaf willen samenwerken
‘Herindeling Parkstad komt eraan’
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen