Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie bekijkt varianten opknapbeurt Wittemer Allee

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 12:24

Er is nog geen besluit genomen over hoe de opknapbeurt van de weg van Wijlre naar Wittem - de Wittemer Allee - er uit komt te zien en wat de eventuele gevolgen zijn voor de omgeving.

Maar de variant waarbij de weg een fietsstraat wordt en er een nieuwe weg wordt aangelegd tussen Wijlre en de Rijksweg in Gulpen, door het Geuldal, is op dit moment niet betaalbaar. Dat zegt PvdA-gedeputeerde Eric Geurts.

Gesloten deuren
De provincie informeert donderdagavond achter gesloten deuren de gemeenteraad van Gulpen-Wittem over de vier varianten die zijn uitgewerkt.
Vanaf maandag zijn al die gegevens openbaar.

Protest
Bewoners uit het gebied waar de nieuwe weg moet komen, houden voorafgaand aan de vergadering een protestdemonstratie. Ook bieden ze gedeputeerde
Geurts en burgemeester Hans Ubachs een petitie aan tegen de aanleg van de weg.

Budget
Maar volgens de gedeputeerde past die variant niet binnen het huidige budget van 7 tot 8 miljoen euro.
Want die kost ongeveer 11 miljoen, aldus Geurts. De gedeputeerde wil de komende tijd met alle betrokkenen aan tafel en zogeheten klankbordgroepen vormen. Daarbij gaat het onder mee om de bevolking, de gemeente Gulpen-Wittem en deskundigen.

Geen gelopen race
Volgens
Geurts is er geen sprake van een gelopen race. "Maar we moeten goed naar de gevolgen van de diverse varianten voor het opknappen van de Wittemer Allee kijken. Want er is er ook een waarbij er meer verkeer door het centrum van Gulpen gaat", aldus de gedeputeerde.

In het voorjaar van 2017 wil de gedeputeerde een knoop doorhakken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weg door het Geuldal definitief van de baan
Voor fietsers gevaarlijke Wittemer Allee op de schop
'Beloofde fietspaden tussen Wittem en Wijlre aanleggen'
Gulpen-Wittem unaniem voor fietspad Wittemer Allee
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen