Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: 8 miljoen euro voor onderwijsinnovatie

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:45

De provincie stelt acht miljoen euro ter beschikking voor onderwijsinnovatie in Limburg.

De bedoeling is dat het Limburgse onderwijs en het bedrijfsleven samen onder meer nieuwe opleidingen, cursussen, om- en bijscholingen gaan verzorgen. Een master die twee studies combineert - zoals de master care & technology dat al doet - is ook mogelijk.

Nieuwe arbeidsplaatsen
Het nieuwe, innovatieve onderwijsaanbod moet aansluiten bij de sectoren waarin de provincie nieuwe arbeidsplaatsen verwacht. Het gaat daarbij om zorg, agro & food, life science en chemie, en om materialen en de ICT-sector.

Negen miljoen
Dit maakten de gedeputeerden Marleen van Rijnsbergen (SP, Werk en Welzijn) en Hans Teunissen (D66, Ruimte en Onderwijs) maandag bekend. De afgelopen jaren stak de provincie al negen miljoen euro in dit soort innovaties.

Verregaande samenwerking
De subsidie droeg onder meer bij tot het oprichten van wijkleerbedrijven in Venray en Landgraaf, en tot een verregaande samenwerking van techniekscholen in Zuid-Limburg, waardoor leerlingen sneller en beter doorstromen van het vmbo naar het mbo.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

16 miljoen euro voor Limburgse economie
Dit jaar betere cijfers verwacht voor LIOF
Provinciaal potje met geld voor MKB'ers al bijna leeg
Kredietunie Noord-Limburg van start
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen