Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie: 8 miljoen euro voor onderwijsinnovatie

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:45

De provincie stelt acht miljoen euro ter beschikking voor onderwijsinnovatie in Limburg.

De bedoeling is dat het Limburgse onderwijs en het bedrijfsleven samen onder meer nieuwe opleidingen, cursussen, om- en bijscholingen gaan verzorgen. Een master die twee studies combineert - zoals de master care & technology dat al doet - is ook mogelijk.

Nieuwe arbeidsplaatsen
Het nieuwe, innovatieve onderwijsaanbod moet aansluiten bij de sectoren waarin de provincie nieuwe arbeidsplaatsen verwacht. Het gaat daarbij om zorg, agro & food, life science en chemie, en om materialen en de ICT-sector.

Negen miljoen
Dit maakten de gedeputeerden Marleen van Rijnsbergen (SP, Werk en Welzijn) en Hans Teunissen (D66, Ruimte en Onderwijs) maandag bekend. De afgelopen jaren stak de provincie al negen miljoen euro in dit soort innovaties.

Verregaande samenwerking
De subsidie droeg onder meer bij tot het oprichten van wijkleerbedrijven in Venray en Landgraaf, en tot een verregaande samenwerking van techniekscholen in Zuid-Limburg, waardoor leerlingen sneller en beter doorstromen van het vmbo naar het mbo.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

16 miljoen euro voor Limburgse economie
Dit jaar betere cijfers verwacht voor LIOF
Provinciaal potje met geld voor MKB'ers al bijna leeg
Kredietunie Noord-Limburg van start
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen