Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: 400 bomen weg voor nieuwe N280

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 20:11

Voor de reconstructie van de N280 moeten, als het aan de provincie ligt, zo'n 400 bomen gekapt worden. Het gaat om de eiken tussen de bebouwde kom van Weert en de rotonde bij de A2.

Dit blijkt uit een aangepast ontwerp dat vorige week aan de bestuurders van de betrokken gemeenten is gepresenteerd. De N280 tussen Weert en Roermond gaat in 2017 compleet op de schop, met als doel de veiligheid en doorstroom te verbeteren.

Minder verkeer
Het nieuwe plan voor het wegdeel nabij Weert wijkt sterk af van eerdere ontwerpen. Zo zal de N280 aanzienlijk minder breed worden. Een geplande middenberm en parallelwegen zijn hier volgens de provincie niet noodzakelijk omdat er op dit stuk weg een stuk minder verkeer komt.

Niet verleggen
Wel moeten in het nieuwe ontwerp de ruim 400 bomen langs de weg gekapt worden omdat die te dicht op de rijbaan staan, hier komen nieuwe voor in de plaats. In vorige plannen bleven de eiken gespaard omdat de rijstroken om de bomen heen werden aangelegd. Nu de weg niet zo breed wordt, hoeft hij niet meer verlegd te worden.

Ontwerp aangepast
Ook het ontwerp voor het wegdeel tussen de A2-rotonde en Baexem is wat aangepast. Dit tracé krijg wel parallelstroken, een middenberm en zijbermen, maar die laatsten worden minder breed dan eerder gepresenteerd.

Zomer
De gemeenteraden van Weert en Leudal moeten zich voor de zomer uitspreken over de plannen. Wethouder Harrie Litjens van Weert zegt in een eerste reactie tegen de grootschalige bomenkap te zijn. De provincie beslist uiteindelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven woningen tegen de vlakte voor verbreding N280
Weert weigert bijdrage reconstructie N280
Protestborden tegen bomenkap N280 Weert moeten weg
Onderzoeker: 'N280 met bomen juist stuk veiliger'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen