Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie: 400 bomen weg voor nieuwe N280

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2015 - 20:11

Voor de reconstructie van de N280 moeten, als het aan de provincie ligt, zo'n 400 bomen gekapt worden. Het gaat om de eiken tussen de bebouwde kom van Weert en de rotonde bij de A2.

Dit blijkt uit een aangepast ontwerp dat vorige week aan de bestuurders van de betrokken gemeenten is gepresenteerd. De N280 tussen Weert en Roermond gaat in 2017 compleet op de schop, met als doel de veiligheid en doorstroom te verbeteren.

Minder verkeer
Het nieuwe plan voor het wegdeel nabij Weert wijkt sterk af van eerdere ontwerpen. Zo zal de N280 aanzienlijk minder breed worden. Een geplande middenberm en parallelwegen zijn hier volgens de provincie niet noodzakelijk omdat er op dit stuk weg een stuk minder verkeer komt.

Niet verleggen
Wel moeten in het nieuwe ontwerp de ruim 400 bomen langs de weg gekapt worden omdat die te dicht op de rijbaan staan, hier komen nieuwe voor in de plaats. In vorige plannen bleven de eiken gespaard omdat de rijstroken om de bomen heen werden aangelegd. Nu de weg niet zo breed wordt, hoeft hij niet meer verlegd te worden.

Ontwerp aangepast
Ook het ontwerp voor het wegdeel tussen de A2-rotonde en Baexem is wat aangepast. Dit tracé krijg wel parallelstroken, een middenberm en zijbermen, maar die laatsten worden minder breed dan eerder gepresenteerd.

Zomer
De gemeenteraden van Weert en Leudal moeten zich voor de zomer uitspreken over de plannen. Wethouder Harrie Litjens van Weert zegt in een eerste reactie tegen de grootschalige bomenkap te zijn. De provincie beslist uiteindelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven woningen tegen de vlakte voor verbreding N280
Weert weigert bijdrage reconstructie N280
Protestborden tegen bomenkap N280 Weert moeten weg
Onderzoeker: 'N280 met bomen juist stuk veiliger'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen