Binnenstad Venlo_HD

Wegblijven Duitsers 'zware aderlating' voor Limburg

Het wegblijven van de Duitse klanten is een zware klap voor Limburgse ondernemers. Binnensteden zoals Venlo leunen zwaar op hun Duitse klanten.

Mest Mesthoop
'Aanpak mestverwerker America zaak van lange adem'

Gedeputeerde Robert Housmans (PVV) zegt zich er geregeld aan te ergeren dat het lang duurt voordat opgetreden kan worden tegen een bedrijf dat de milieuregels overtreedt.

berg en terblijt grot valpartij (11 okt 2020)
Scherper toezicht illegaal bezoek aan grotten en groeves

Om een ongeval zoals dat vorig weekend gebeurde bij een groeve in Geulhem te voorkomen, gaat de provincie intensiever toezicht houden op groeves en grotten in Limburg.

zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)
Limburgs Parlement akkoord met verkoop grond energiepark

Het Limburgs Parlement gaat in meerderheid akkoord met de verkoop van 456 hectare provinciale grond aan de gemeente Bergen voor de ontwikkeling van energiepark Wells Meer.

Ger Koopmans AG (7 apr 2020)
Opheldering over vermeende belangenverstrengeling Koopmans

Zes van de zeven oppositiepartijen in het Limburgs Parlement hebben samen schriftelijke vragen gesteld waarin ze om opheldering vragen over vermeende schijn van belangenverstrengeling van gedeputeerde Ger Koopmans (CDA).

nedcar
Provincie houdt vast aan randweg en uitbreiding VDL Nedcar

Het provinciebestuur houdt vast aan de uitbreidingsplannen van autofabriek VDL Nedcar in Born en de aanleg van een randweg.

Ger Koopmans AG (7 apr 2020)
'Gedeputeerde Koopmans in de fout met adviesbedrijf'

Gedeputeerde Ger Koopmans van financiën en grondzaken (CDA) had tot afgelopen zomer een adviesbedrijf zonder dat gemeld te hebben op zijn lijst met nevenfuncties.

geld, subsidie, fonds, begroting (stock) munten
'Kinder- en Jongerenrechtswinkel verdient subsidie'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat de provincie de subsidie van 15.000 euro voor de Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) voor zijn rekening moet nemen. Ook al is het eigenlijk een zaak van de Limburgse gemeenten.

Wethouder Coenen (links) en gedeputeerde Dritty
Provincie geeft drie ton voor projecten in centrum Vaals

De provincie trekt iets meer dan 3 ton uit voor drie projecten in het centrum van Vaals. Het gaat om twee woningbouwprojecten en eentje om de toegankelijkheid voor minder validen te verbeteren.

Wethouder Coenen (links) en gedeputeerde Dritty
Provincie geeft drie ton voor projecten in centrum Vaals

De provincie trekt iets meer dan 3 ton uit voor drie projecten in het centrum van Vaals. Het gaat om twee woningbouwprojecten en eentje om de toegankelijkheid voor minder validen te verbeteren.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten