Linkse partijen willen geen coalitie vormen met PVV en FvD

PvdA, D66 en GroenLinks willen geen nieuwe provinciale coalitie vormen met Forum voor Democratie (FvD) of PVV.

Het Gouvernement
Parlement geeft groen licht voor onderzoek aanvulling coalitie

Het Limburgs Parlement heeft unaniem groen licht gegeven aan de twee informateurs om te onderzoeken of de huidige coalitie van CDA, VVD, D66 en PvdA kan worden aangevuld met één of meerdere partijen. Dat gebeurde tijdens een extra vergadering van het Limburgs Parlement.

Gouverneur Bovens installeert Limburgs Parlement

Gouverneur Bovens installeert donderdagmiddag het Limburgs Parlement, inclusief de vijf zittende gedeputeerden. Van de 47 Statenleden zijn er 30 nieuw.

Cartoonist doet aangifte wegens bedreiging aan Baudet

Tekenaar Ruben L. Oppenheimer uit Maastricht heeft aangifte gedaan tegen een man, die onder één van zijn cartoons Thierry Baudet met de dood bedreigt.

Stemmenkanon Hiddema ziet af van Statenzetels

Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie wordt geen lid van Provinciale Staten.

Populaire YouTuber steekt de draak met gouverneur Bovens

De populaire Slam FM-dj en YouTuber Bram Krikke, winnaar van een Marconi Award voor Aanstormend Talent en uitgeroepen tot Zilveren RadioSter bij de mannen, steekt in een nieuwe video de draak met gouverneur Theo Bovens.

Partij voor de Dieren wint zetel dankzij uitslag Heerlen

De Partij voor de Dieren heeft alsnog één zetel gewonnen bij de verkiezingen voor het Limburgs Parlement en verdubbelt daarmee naar twee zetels.

Opkomst Provinciale Statenverkiezingen fors hoger

De opkomst tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag is fors hoger dan vier jaar geleden in de provincie Limburg.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 stemmen stemlokaal stembureau
Limburgse stembiljetten duiken op in Emmen en Vlissingen

In de gemeente Emmen en Vlissingen zijn woensdag per ongeluk de verkeerde stembiljetten afgeleverd. Zo kregen ze in Drenthe en Zeeland Limburgse stembiljetten voor de Provinciale Statenverkiezingen.

LIVE: Nog even om je stem uit te brengen

We mogen deze woensdag weer naar de stembus; dit keer voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg hier live de verkiezingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app