Ger Koopmans AG (7 apr 2020)

Opheldering over vermeende belangenverstrengeling Koopmans

Zes van de zeven oppositiepartijen in het Limburgs Parlement hebben samen schriftelijke vragen gesteld waarin ze om opheldering vragen over vermeende schijn van belangenverstrengeling van gedeputeerde Ger Koopmans (CDA).

Ger Koopmans AG (7 apr 2020)
'Gedeputeerde Koopmans in de fout met adviesbedrijf'

Gedeputeerde Ger Koopmans van financiën en grondzaken (CDA) had tot afgelopen zomer een adviesbedrijf zonder dat gemeld te hebben op zijn lijst met nevenfuncties.

Hoogspanning elektriciteit stroom energie
FvD: 'Limburgse energieplannen te GroenLinksig'

De fractie van Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement vindt dat GroenLinks een te grote vinger in de pap heeft bij het opstellen van de twee plannen voor de overgang naar duurzame energie in Limburg.

Viool muziek muziekonderwijs André Rieu
Lichtpuntje voor behoud Orlando Festival

Er bestaat een kleine kans dat het Orlando Festival voor kamermuziek in Kerkrade toch kan blijven bestaan.

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis (16 mrt 2020)
Statenvragen over behoud acute zorg in Weert

De zorgen over het voortbestaan van de Spoedeisende Hulp bij het ziekenhuis in Weert, zijn aanleiding voor vragen aan het provinciebestuur om zich in te zetten voor het behoud van de Eerste Hulp.

Limburgs parlement stockfoto (13 mrt 2020)
'Benoemingen provincie opener en transparanter'

Als het provinciebestuur in afwijking van de gebruikelijke regels maar één specifieke kandidaat op het oog heeft voor een opdracht of benoeming, wordt het Limburgs Parlement daar voortaan nauw bij betrokken.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Limburg loopt voorop met bindend referendum

Limburg krijgt als eerste provincie definitief een correctief politiek bindend referendum Dat is geldig bij een opkomst die even hoog is als bij de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten. In 2019 was dat percentage 52,6 procent.

Stedelijk groen balkontuin
Limburgse VVD: provincie moet steden vergroenen

De Statenfractie van de VVD wil dat de provincie zich inspant om de Limburgse steden flink te vergroenen.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Versoepeling regels referendum: minder handtekeningen

Er zijn minder handtekeningen nodig om een correctief politiek bindend referendum te houden in de provincie.

glyfosaat (30 jun 2020)
Bestrijdingsmiddel blijft toegestaan op gronden provincie

Er komt geen verbod op het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat op gronden die in bezit zijn van de provincie en worden verpacht.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten