Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale Onderwijsprijs naar Panningen en Horn

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 16:21

Basisschool Nieuweschool uit Panningen en Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Limburg over de periode 2017-2019.

Dat maakt de Provincie Limburg bekend. De prijs wordt op 16 januari aan de scholen uitgereikt.

Nationale Onderwijsprijs
De prijswinnaars dingen nu mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die in maart 2019 wordt uitgereikt in Leiden.

Basisonderwijs
De Nieuweschool in Panningen heeft de prijs gewonnen in de categorie basisonderwijs. De school is in augustus 2014 opgezet met de bedoeling om 'passend en betekenisvol onderwijs voor alle leerlingen te organiseren'. Elk kind krijgt er les op maat. De school wil geen etiketten op leerlingen plakken en krijgt ook geen extra gelden.

Bijna 40 procent van de kinderen is op de Nieuweschool terechtgekomen omdat ze op andere scholen geen passend onderwijs kregen of omdat ze een oorlogstrauma hebben (asielzoekerskinderen). Volgens de Provincie heeft de Nieuweschool laten zien dat haar aanpak succesvol is. De leerkrachten zijn er bijzonder weinig ziek: het ziekteverzuim ligt op 0,2 procent.

Voortgezet onderwijs
Scholengemeenschaps Sint Ursula in Horn biedt buiten de reguliere lessen zogenoemde 'genius hours' aan, waarin de leerlingen lessen kunnen volgen die aansluiten bij hun passie of interesse. Dat kan variëren van mindfulness tot fotograferen met je smartphone. Leerlingen van diverse leeftijden en klassen ontmoeten elkaar daar en leren van elkaar. Ze worden daarbij niet beoordeeld op prestatie, maar vooral begeleid bij hun ontwikkeling.

Bronzen olifant
De winnaars mogen zich niet alleen gelukkig prijzen met de Onderwijsprijs Limburg en de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs. Ze krijgen ook nog een Bronzen Olifant.

Tweejaarlijks
De Provinciale Onderwijsprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan scholen. De prijs is bedoeld om de creatieve kanten van onderwijs in de spotlights te zetten. De onderscheiding wordt sinds 1993 uitgereikt en is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie en de Provincie Limburg.

2015-2017
In de vorige periode werd de Onderwijsprijs Limburg gewonnen door basisschool De Heihorst uit Heibloem en het Bisschoppelijk College Broekhin Jenaplan uit Swalmen en Reuver.

Lees ook: Onderwijsprijs Limburg naar Heihorst en Broekhin

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen