Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale Dodenherdenking niet terug naar Koningsplein

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 16:34

In plaats van de provinciale Dodenherdenking terug te verplaatsen naar de oorspronkelijke locatie, het Koningsplein in Maastricht, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het centrum van de stad gekozen.

De ceremonie werd eerder naar het centrum verplaatst tijdens de aanleg van de A2-tunnel.

Bevrijdingsmonument
De provinciale en gemeentelijke ceremonie rondom Dodenherdenking werd oorspronkelijk bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht georganiseerd, maar in verband met de werkzaameheden voor de aanleg van de tunnel werd de herdenking verplaatst naar het centrum van de stad.

Beloofd
Nu is de bouw van de A2-tunnel afgerond, maar de herdenking blijft in het centrum van de stad. In plaats van terug te keren naar de oorspronkelijk plaats, zoals beloofd, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het Herdenkingsplein gekozen. De gemeente laat de keuze hiervoor aan het comité.

Eigen herdenking
Inwoners van Maastricht-Oost hebben nu een eigen comité opgericht. Zij organiseren bij het Limburgs Bevrijdingsmonument, dat in 1952 werd onthuld, een eigen herdenking. Voorzitter van woonwijk Wyckerpoort zegt dat dit dé plek is voor herdenkingen.

Gouverneur
Gouverneur Bovens zal dit jaar niet de herdenking in Maastricht bijwonen, maar in Roermond.

Bekijk hieronder het verschil tussen beide pleinen:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen