Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale Dodenherdenking niet terug naar Koningsplein

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 16:34

In plaats van de provinciale Dodenherdenking terug te verplaatsen naar de oorspronkelijke locatie, het Koningsplein in Maastricht, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het centrum van de stad gekozen.

De ceremonie werd eerder naar het centrum verplaatst tijdens de aanleg van de A2-tunnel.

Bevrijdingsmonument
De provinciale en gemeentelijke ceremonie rondom Dodenherdenking werd oorspronkelijk bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht georganiseerd, maar in verband met de werkzaameheden voor de aanleg van de tunnel werd de herdenking verplaatst naar het centrum van de stad.

Beloofd
Nu is de bouw van de A2-tunnel afgerond, maar de herdenking blijft in het centrum van de stad. In plaats van terug te keren naar de oorspronkelijk plaats, zoals beloofd, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het Herdenkingsplein gekozen. De gemeente laat de keuze hiervoor aan het comité.

Eigen herdenking
Inwoners van Maastricht-Oost hebben nu een eigen comité opgericht. Zij organiseren bij het Limburgs Bevrijdingsmonument, dat in 1952 werd onthuld, een eigen herdenking. Voorzitter van woonwijk Wyckerpoort zegt dat dit dé plek is voor herdenkingen.

Gouverneur
Gouverneur Bovens zal dit jaar niet de herdenking in Maastricht bijwonen, maar in Roermond.

Bekijk hieronder het verschil tussen beide pleinen:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen