Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale Dodenherdenking niet terug naar Koningsplein

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 16:34

In plaats van de provinciale Dodenherdenking terug te verplaatsen naar de oorspronkelijke locatie, het Koningsplein in Maastricht, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het centrum van de stad gekozen.

De ceremonie werd eerder naar het centrum verplaatst tijdens de aanleg van de A2-tunnel.

Bevrijdingsmonument
De provinciale en gemeentelijke ceremonie rondom Dodenherdenking werd oorspronkelijk bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht georganiseerd, maar in verband met de werkzaameheden voor de aanleg van de tunnel werd de herdenking verplaatst naar het centrum van de stad.

Beloofd
Nu is de bouw van de A2-tunnel afgerond, maar de herdenking blijft in het centrum van de stad. In plaats van terug te keren naar de oorspronkelijk plaats, zoals beloofd, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het Herdenkingsplein gekozen. De gemeente laat de keuze hiervoor aan het comité.

Eigen herdenking
Inwoners van Maastricht-Oost hebben nu een eigen comité opgericht. Zij organiseren bij het Limburgs Bevrijdingsmonument, dat in 1952 werd onthuld, een eigen herdenking. Voorzitter van woonwijk Wyckerpoort zegt dat dit dé plek is voor herdenkingen.

Gouverneur
Gouverneur Bovens zal dit jaar niet de herdenking in Maastricht bijwonen, maar in Roermond.

Bekijk hieronder het verschil tussen beide pleinen:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen