Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciale Dodenherdenking niet terug naar Koningsplein

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 16:34

In plaats van de provinciale Dodenherdenking terug te verplaatsen naar de oorspronkelijke locatie, het Koningsplein in Maastricht, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het centrum van de stad gekozen.

De ceremonie werd eerder naar het centrum verplaatst tijdens de aanleg van de A2-tunnel.

Bevrijdingsmonument
De provinciale en gemeentelijke ceremonie rondom Dodenherdenking werd oorspronkelijk bij het Limburgs Bevrijdingsmonument op het Koningsplein in Maastricht georganiseerd, maar in verband met de werkzaameheden voor de aanleg van de tunnel werd de herdenking verplaatst naar het centrum van de stad.

Beloofd
Nu is de bouw van de A2-tunnel afgerond, maar de herdenking blijft in het centrum van de stad. In plaats van terug te keren naar de oorspronkelijk plaats, zoals beloofd, heeft het Maastrichtse 4 mei Comité voor het Herdenkingsplein gekozen. De gemeente laat de keuze hiervoor aan het comité.

Eigen herdenking
Inwoners van Maastricht-Oost hebben nu een eigen comité opgericht. Zij organiseren bij het Limburgs Bevrijdingsmonument, dat in 1952 werd onthuld, een eigen herdenking. Voorzitter van woonwijk Wyckerpoort zegt dat dit dé plek is voor herdenkingen.

Gouverneur
Gouverneur Bovens zal dit jaar niet de herdenking in Maastricht bijwonen, maar in Roermond.

Bekijk hieronder het verschil tussen beide pleinen:

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen