Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestborden tegen bomenkap N280 Weert moeten weg

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 9:18

De jongerenafdeling van de SP, ROOD, heeft de borden moeten verwijderen die pleiten voor behoud van vierhonderd bomen langs de Roermondseweg (N280) bijWeert.

De borden zouden volgens de politie automobilisten te zeer afleiden, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in gevaar zou komen. Donderdag sommeerden agenten om ze te verwijderen. De borden zijn nu verplaatst naar een hek langs de weg.

Actie blijft
SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet geeft aan dat zijn partij actie zal blijven voeren voor het behoud van de bomen. De provincie meldde onlangs dat de plannen voor de renovatie van de N280 zodanig zijn veranderd dat vierhonderd bomen zouden moeten wijken. In de oorspronkelijke plannen was geen sprake van een dergelijke omvangrijke kap.

De ommezwaai is tegen het zere been van Weert, die de kap niet vindt passen in een gemeente die verschillende ‘groene’ titels heeft behaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP gaat bomenkap in Venray traineren met protestacties
Valkenburg aan de Geul gaat 150 essen kappen
Vertraging voor hotel op Loesbleik Roermond
Afgebroken tak doorboort autoruit in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen