Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestborden tegen bomenkap N280 Weert moeten weg

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 9:18

De jongerenafdeling van de SP, ROOD, heeft de borden moeten verwijderen die pleiten voor behoud van vierhonderd bomen langs de Roermondseweg (N280) bijWeert.

De borden zouden volgens de politie automobilisten te zeer afleiden, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in gevaar zou komen. Donderdag sommeerden agenten om ze te verwijderen. De borden zijn nu verplaatst naar een hek langs de weg.

Actie blijft
SP-fractievoorzitter Jeroen Goubet geeft aan dat zijn partij actie zal blijven voeren voor het behoud van de bomen. De provincie meldde onlangs dat de plannen voor de renovatie van de N280 zodanig zijn veranderd dat vierhonderd bomen zouden moeten wijken. In de oorspronkelijke plannen was geen sprake van een dergelijke omvangrijke kap.

De ommezwaai is tegen het zere been van Weert, die de kap niet vindt passen in een gemeente die verschillende ‘groene’ titels heeft behaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP gaat bomenkap in Venray traineren met protestacties
Valkenburg aan de Geul gaat 150 essen kappen
Vertraging voor hotel op Loesbleik Roermond
Afgebroken tak doorboort autoruit in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen