Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestboomhut Schinveldse Bossen moet weg

Geplaatst opmaandag 13 februari 2017 - 15:55

De protestboomhut in de Schinveldse Bossen moet binnen een week worden afgebroken.

Het Ministerie van Defensie geeft in een brief actiegroep GroenFront! de tijd tot volgende week dinsdag 21 februari, 12:00 uur. Doen de actievoerders dat niet dan grijpt het ministerie zelf in.

Bestemmingsplan
De activisten weigeren de boomhut weer af te breken. Een woordvoeder zegt dat ze dat pas gaan doen 'als de Awacs-basis Geilenkirchen gaat sluiten.' De boomhut, die is gebouwd de bomen op het terrein van het ministerie, is volgens Defensie in strijd met het bestemmingsplan.

Lees ook: Actieboomhut Schinveld mogelijk illegaal

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actievoerders halen boomhut in Schinveldse bossen niet weg
Actiegroep wil meer contact met NAVO-medewerkers
Ook GroenFront in actie tegen bomenkap Schinveld
Defensie wil weer bomen kappen in Schinveldse bossen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen