Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestactie tegen bouw proefdiercentrum UM

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 15:20

Tientallen actievoerders hebben zondagmiddag in Maastricht geprotesteerd tegen het nieuw te bouwen proefdiercentrum van de Maastricht University (UM).

Ze kwamen op Plein 1992 bij elkaar om een signaal af te geven.

BioMedisch Centrum
Dat doet actiegroep Stop BMC naar aanleiding van het plan van de UM om een BioMedisch Centrum (BMC) te bouwen. Dat wordt een multifunctioneel gebouw met laboratoria en dierenverblijven. Mochten er in de toekomst minder dierproeven nodig zijn, dan kan het gebouw daaraan worden aangepast.

Niet wetenschappelijk bruikbaar
Het stuit de actiegroep tegen de borst dat Maastricht nog steeds inzet op dierproeven, terwijl volgens hen onderzoekers van de Radboudumc Nijmegen, UMC Utrecht en Netherlands Heart Institute aangeven dat zeker 85 procent van de dierproeven in Nederland geen wetenschappelijk bruikbaar resultaat oplevert.

Het is de bedoeling dat de bouw van het proefdiercentrum begin 2020 van start gaat en dat het in 2021 in gebruik wordt genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen