Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestactie op azc Maastricht: activisten gearresteerd

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 12:27

Vier activisten zijn zondagochtend op het dak van het azc in aanbouw aan de François de Veyestraat in Maastricht geklommen. Ze protesteerden tegen de komst van het asielzoekerscentrum. De politie heeft de actie beëindigd. De vier activisten zijn gearresteerd.

De vier activisten hebben zich bij de aanhouding niet verzet. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later voorgeleid aan de officier van justitie vanwege het betreden van verboden terrein.

Arrestatieteam
Meerdere politiewagens en een arrestatieteam reageerden zondagochtend direct op de protestactie. In eerste instantie hielden ze de situatie rustig in de gaten en grepen ze niet in. Rond 13:00 uur hebben agenten de protestactie beëindigd en de activisten van het dak gehaald.

Harde wind
De activisten van het Identitair Verzet hadden zondagochtend een vlag op het dak van het gebouw opgehangen. Ook hingen ze spandoeken op de gevel van het gebouw op. Door de harde wind bleven de fakkels die ze bij zich hadden niet aan.

Het ID Verzet vindt dat het gebouw beschikbaar zou moeten worden gemaakt voor studenten en starters op de woningmarkt.

Video: L1

Verbouwing
Het voormalige kantoorpand van de elektriciteitsmaatschappij PLEM is door het COA gekocht en wordt verbouwd tot asielzoekerscentrum. Medio dit jaar moet het ruimte bieden voor zo'n 650 asielzoekers.

Lees ook: Voormalig PLEM-gebouw wordt opvang voor asielzoekers

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen