Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestactie op azc Maastricht: activisten gearresteerd

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 12:27

Vier activisten zijn zondagochtend op het dak van het azc in aanbouw aan de François de Veyestraat in Maastricht geklommen. Ze protesteerden tegen de komst van het asielzoekerscentrum. De politie heeft de actie beëindigd. De vier activisten zijn gearresteerd.

De vier activisten hebben zich bij de aanhouding niet verzet. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later voorgeleid aan de officier van justitie vanwege het betreden van verboden terrein.

Arrestatieteam
Meerdere politiewagens en een arrestatieteam reageerden zondagochtend direct op de protestactie. In eerste instantie hielden ze de situatie rustig in de gaten en grepen ze niet in. Rond 13:00 uur hebben agenten de protestactie beëindigd en de activisten van het dak gehaald.

Harde wind
De activisten van het Identitair Verzet hadden zondagochtend een vlag op het dak van het gebouw opgehangen. Ook hingen ze spandoeken op de gevel van het gebouw op. Door de harde wind bleven de fakkels die ze bij zich hadden niet aan.

Het ID Verzet vindt dat het gebouw beschikbaar zou moeten worden gemaakt voor studenten en starters op de woningmarkt.

Video: L1

Verbouwing
Het voormalige kantoorpand van de elektriciteitsmaatschappij PLEM is door het COA gekocht en wordt verbouwd tot asielzoekerscentrum. Medio dit jaar moet het ruimte bieden voor zo'n 650 asielzoekers.

Lees ook: Voormalig PLEM-gebouw wordt opvang voor asielzoekers

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen