Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestactie op azc Maastricht: activisten gearresteerd

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 12:27

Vier activisten zijn zondagochtend op het dak van het azc in aanbouw aan de François de Veyestraat in Maastricht geklommen. Ze protesteerden tegen de komst van het asielzoekerscentrum. De politie heeft de actie beëindigd. De vier activisten zijn gearresteerd.

De vier activisten hebben zich bij de aanhouding niet verzet. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later voorgeleid aan de officier van justitie vanwege het betreden van verboden terrein.

Arrestatieteam
Meerdere politiewagens en een arrestatieteam reageerden zondagochtend direct op de protestactie. In eerste instantie hielden ze de situatie rustig in de gaten en grepen ze niet in. Rond 13:00 uur hebben agenten de protestactie beëindigd en de activisten van het dak gehaald.

Harde wind
De activisten van het Identitair Verzet hadden zondagochtend een vlag op het dak van het gebouw opgehangen. Ook hingen ze spandoeken op de gevel van het gebouw op. Door de harde wind bleven de fakkels die ze bij zich hadden niet aan.

Het ID Verzet vindt dat het gebouw beschikbaar zou moeten worden gemaakt voor studenten en starters op de woningmarkt.

Video: L1

Verbouwing
Het voormalige kantoorpand van de elektriciteitsmaatschappij PLEM is door het COA gekocht en wordt verbouwd tot asielzoekerscentrum. Medio dit jaar moet het ruimte bieden voor zo'n 650 asielzoekers.

Lees ook: Voormalig PLEM-gebouw wordt opvang voor asielzoekers

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen