Overslaan en naar de inhoud gaan

Protestactie op azc Maastricht: activisten gearresteerd

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 12:27

Vier activisten zijn zondagochtend op het dak van het azc in aanbouw aan de François de Veyestraat in Maastricht geklommen. Ze protesteerden tegen de komst van het asielzoekerscentrum. De politie heeft de actie beëindigd. De vier activisten zijn gearresteerd.

De vier activisten hebben zich bij de aanhouding niet verzet. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later voorgeleid aan de officier van justitie vanwege het betreden van verboden terrein.

Arrestatieteam
Meerdere politiewagens en een arrestatieteam reageerden zondagochtend direct op de protestactie. In eerste instantie hielden ze de situatie rustig in de gaten en grepen ze niet in. Rond 13:00 uur hebben agenten de protestactie beëindigd en de activisten van het dak gehaald.

Harde wind
De activisten van het Identitair Verzet hadden zondagochtend een vlag op het dak van het gebouw opgehangen. Ook hingen ze spandoeken op de gevel van het gebouw op. Door de harde wind bleven de fakkels die ze bij zich hadden niet aan.

Het ID Verzet vindt dat het gebouw beschikbaar zou moeten worden gemaakt voor studenten en starters op de woningmarkt.

Video: L1

Verbouwing
Het voormalige kantoorpand van de elektriciteitsmaatschappij PLEM is door het COA gekocht en wordt verbouwd tot asielzoekerscentrum. Medio dit jaar moet het ruimte bieden voor zo'n 650 asielzoekers.

Lees ook: Voormalig PLEM-gebouw wordt opvang voor asielzoekers

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen