Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen plannen Vaeshartelt houdt aan

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 6:35

Een budgethotel, een camping en een zwembad mogen dan niet aan de orde zijn, de stakingsacties van de vrijwilligers op Buitenplaats Vaeshartelt gaan door.

De vrijwilligers - nu ruim een maand in staking - nemen geen genoegen met de toezeggingen die zij hebben gekregen van de directie.

Hotelkamers
Het hotel, de camping en het zwembad mogen dan van de baan zijn, wat wél doorgaat, is het toevoegen van een deel van het huidige conferentiegedeelte aan het hotel. Daar zou dan een aantal grotere hotelkamers moeten komen voor gezinnen en kleine groepen.Volgens de vrijwilligers en de stichting 'Vrienden van Vaeshartelt' zorgt de verbouwing die daar voor nodig is, alsnog voor te grote schade aan het oudste gedeelte van het monument.

Ontslagen
De partijen hebben nog altijd niet met elkaar rond tafel gezeten om de verhoudingen te verbeteren. De vrijwilligers willen niet onderhandelen zolang directie en stichtingsbestuur zes ontslagen niet terugdraaien. Volgens directie en bestuur is dat element van de reorganisatie echter niet bespreekbaar, omdat de maatregel noodzakelijk is om de bedrijfsvoering weer zwarte cijfers te kunnen laten schrijven.

Noodklok
De vrijwilligers luidden enkele weken geleden de noodklok over de plannen van de directie en het stichtingsbestuur. Ze legden het werk neer. Stichting Vrienden van Vaeshartelt, met een flink aantal van die Vaeshartelt-vrijwilligers in de gelederen, startte daarop de campagne ‘Stop het verdriet van Vaeshartelt’ op onder meer social media. Volgens de stichting zijn er sindsdien ruim 1400 steunbetuigingen binnengekomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steeds meer protest tegen nieuwe koers Vaeshartelt
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Actie tegen kap monumentale beuken Vaeshartelt
Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen