Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen parkeertarieven in Venlo

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 7:12

Mensen die Venlo bezoeken, zijn de dupe van hogere parkeertarieven. Dat is de mening van het Platform Parkeren Binnenstad. Het platform maakt bezwaar.

Platform-voorzitter Geert Rutten liet dat woensdagavond tijdens een voorbereidende raadsvergadering aan de Venlose politiek weten. In het platform zijn bewoners van de binnenstad, grootwinkelbedrijven en vastgoedondernemers vertegenwoordigd.

Tarieven
Momenteel betaal je 2,30 euro per uur voor een plek in de garage Nolensplein en 2 euro voor de garage Maaswaard en de parkeerterreinen. In het nieuwe beleid wordt dat 1,80 euro per uur in de avonduren tijdens werkdagen en overdag 2,10. In het weekeinde betaal je 2,40 per uur.

Daar staat tegenover dat er dagtarieven voor de garages (11 euro), terreinen (10 euro) en straat (8 euro) komen. Wethouder Stephan Satijn (VVD, Parkeren) gaf vorige week aan dat de maatregel niet bedoeld is om het parkeren duurder te maken, maar om "mensen te stimuleren op andere tijden dan de piekmomenten in het weekeinde de binnenstad te bezoeken." Het platform ziet dat dus anders.

Beslissing
De gemeenteraad beslist eind deze maand over de nieuwe tarieven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nachtelijk parkeerverbod bij sportpark Maastricht
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Protest tegen parkeerplaats kern Blerick
Parkeerplaats voor vrachtwagens in Sevenum van de baan
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen