Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen parkeerplaats kern Blerick

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 7:54

24 bewoners van de Maasbreese- en Baarlosestraat in Blerick hebben bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de aanleg van een parkeerplaats in hun buurt.

Op de plek waar tot 2012 de voormalige autogarage Gommans & Janssen stond, wordt al jaren geparkeerd. "Daarbij is aan ons als buurtbewoners altijd verteld dat het zou gaan om tijdelijke parkeerplaatsen", vertelt buurtbewoner Mark Welters. In het nieuwe plan voor het Blerickse centrum wordt het echter definitief een parkeerterrein voor 135 auto's.

Privacy
"Sinds er wordt geparkeerd, hebben de direct omwonenden te maken met geluidsoverlast en een inbreuk op hun privacy omdat parkeerders in de glooiende tuinen kunnen kijken.We hebben bij winkeleigenaar Berden, die ook eigenaar van het terrein is, gevraagd met een fatsoenlijke afscheiding te komen en de overlast voor omwonenden te beperken, maar daar is nooit gehoor aan gegeven", legt Welters uit.

Bezwaar
Samen met 23 andere omwonenden tekende hij bezwaar aan bij de gemeente Venlo. Daarin bestrijden de buurtbewoners de noodzaak van extra parkeerplaatsen voor het Blerickse centrum.
Volgens de omwonenden wordt er juist minder geparkeerd in het centrum en trokken de gratis parkeerplekken aan de Maasbreesestraat juist het parkeerterrein aan het Laurentiusplein leeg omdat daar tot het begin van deze maand nog betaald moest worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actievoerders tegen windmolens in Limburgs Parlement
Parkeerplaats voor vrachtwagens in Sevenum van de baan
Protest tegen parkeertarieven in Venlo
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen