Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen parkeerplaats kern Blerick

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 7:54

24 bewoners van de Maasbreese- en Baarlosestraat in Blerick hebben bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de aanleg van een parkeerplaats in hun buurt.

Op de plek waar tot 2012 de voormalige autogarage Gommans & Janssen stond, wordt al jaren geparkeerd. "Daarbij is aan ons als buurtbewoners altijd verteld dat het zou gaan om tijdelijke parkeerplaatsen", vertelt buurtbewoner Mark Welters. In het nieuwe plan voor het Blerickse centrum wordt het echter definitief een parkeerterrein voor 135 auto's.

Privacy
"Sinds er wordt geparkeerd, hebben de direct omwonenden te maken met geluidsoverlast en een inbreuk op hun privacy omdat parkeerders in de glooiende tuinen kunnen kijken.We hebben bij winkeleigenaar Berden, die ook eigenaar van het terrein is, gevraagd met een fatsoenlijke afscheiding te komen en de overlast voor omwonenden te beperken, maar daar is nooit gehoor aan gegeven", legt Welters uit.

Bezwaar
Samen met 23 andere omwonenden tekende hij bezwaar aan bij de gemeente Venlo. Daarin bestrijden de buurtbewoners de noodzaak van extra parkeerplaatsen voor het Blerickse centrum.
Volgens de omwonenden wordt er juist minder geparkeerd in het centrum en trokken de gratis parkeerplekken aan de Maasbreesestraat juist het parkeerterrein aan het Laurentiusplein leeg omdat daar tot het begin van deze maand nog betaald moest worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actievoerders tegen windmolens in Limburgs Parlement
Parkeerplaats voor vrachtwagens in Sevenum van de baan
Protest tegen parkeertarieven in Venlo
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen