Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opstarten scheurtjesreactoren Tihange

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 15:21

Een Euregionale delegatie overhandigt vrijdag in Brussel ruim 110.000 handtekeningen als protest tegen het opstarten van scheurtjesreactoren van kerncentrale Tihange.

De kerncentrale ligt ongeveer dertig kilometer van de Nederlandse grens bij Eijsden.

Handtekeningen
De handtekeningen worden aangeboden aan Jan Jambon, Belgisch federaal Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Onder anderen fractievoorzitter van Groen Links Maastricht, Gert-Jan Krabbendam, en het Milieufront Eijsden (MfE) maken onderdeel uit van de delegatie.

'Onmiskenbaar signaal'
De petitie roept op om de scheurtjesreactoren Doel 3 en Tihange 2 niet meer op te starten. "Een groep Euregiobewoners ter grootte van bijna de volledige populatie van Maastricht heeft zich uitgesproken tegen heropstart van de gevaarlijke scheurtjesreactoren. Dat is een onmiskenbaar signaal dat serieus genomen moet worden door minister Jambon en de Belgische overheid", zo motiveren Rob Hoenen van MfE en Krabbendam.

Geen bezwaren
Onlangs liet de Belgische atoomwaakhond weten geen bezwaren te maken tegen de heropstart van de scheurtjesreactoren. De anti-atoombeweging denkt hier anders over.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburg blijft akelig stil in protest tegen Tihange
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
‘Inspectie kerncentrales is voor de bühne’
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen