Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opstarten scheurtjesreactoren Tihange

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 15:21

Een Euregionale delegatie overhandigt vrijdag in Brussel ruim 110.000 handtekeningen als protest tegen het opstarten van scheurtjesreactoren van kerncentrale Tihange.

De kerncentrale ligt ongeveer dertig kilometer van de Nederlandse grens bij Eijsden.

Handtekeningen
De handtekeningen worden aangeboden aan Jan Jambon, Belgisch federaal Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Onder anderen fractievoorzitter van Groen Links Maastricht, Gert-Jan Krabbendam, en het Milieufront Eijsden (MfE) maken onderdeel uit van de delegatie.

'Onmiskenbaar signaal'
De petitie roept op om de scheurtjesreactoren Doel 3 en Tihange 2 niet meer op te starten. "Een groep Euregiobewoners ter grootte van bijna de volledige populatie van Maastricht heeft zich uitgesproken tegen heropstart van de gevaarlijke scheurtjesreactoren. Dat is een onmiskenbaar signaal dat serieus genomen moet worden door minister Jambon en de Belgische overheid", zo motiveren Rob Hoenen van MfE en Krabbendam.

Geen bezwaren
Onlangs liet de Belgische atoomwaakhond weten geen bezwaren te maken tegen de heropstart van de scheurtjesreactoren. De anti-atoombeweging denkt hier anders over.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburg blijft akelig stil in protest tegen Tihange
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
‘Inspectie kerncentrales is voor de bühne’
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen