Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opstarten scheurtjesreactoren Tihange

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 15:21

Een Euregionale delegatie overhandigt vrijdag in Brussel ruim 110.000 handtekeningen als protest tegen het opstarten van scheurtjesreactoren van kerncentrale Tihange.

De kerncentrale ligt ongeveer dertig kilometer van de Nederlandse grens bij Eijsden.

Handtekeningen
De handtekeningen worden aangeboden aan Jan Jambon, Belgisch federaal Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Onder anderen fractievoorzitter van Groen Links Maastricht, Gert-Jan Krabbendam, en het Milieufront Eijsden (MfE) maken onderdeel uit van de delegatie.

'Onmiskenbaar signaal'
De petitie roept op om de scheurtjesreactoren Doel 3 en Tihange 2 niet meer op te starten. "Een groep Euregiobewoners ter grootte van bijna de volledige populatie van Maastricht heeft zich uitgesproken tegen heropstart van de gevaarlijke scheurtjesreactoren. Dat is een onmiskenbaar signaal dat serieus genomen moet worden door minister Jambon en de Belgische overheid", zo motiveren Rob Hoenen van MfE en Krabbendam.

Geen bezwaren
Onlangs liet de Belgische atoomwaakhond weten geen bezwaren te maken tegen de heropstart van de scheurtjesreactoren. De anti-atoombeweging denkt hier anders over.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zuid-Limburg blijft akelig stil in protest tegen Tihange
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
‘Inspectie kerncentrales is voor de bühne’
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen