Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opslag van mergel in groeve ’t Rooth

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 7:41

De Stichting Verontruste Plateaubewoners (SVP) roept het provinciebestuur op af te zien van de voorgenomen opslag van mergel in groeve ’t Rooth bij Margraten.

Zij vinden dit plan in strijd met de eerdere afspraak dat er een definitief einde komt aan de mergelactiviteiten in de groeve op 10 mei 2017.

Deal
De bewoners reageren daarmee op de deal die de provincie eind vorig jaar sloot met Sibelco, de eigenaar van de groeve. De overeenkomst omvat onder meer de opslag van mergel in het oude gedeelte van de groeve. De Verontruste Plateaubewoners zijn daartegen. Zij vinden de opslag in tegenspraak met eerder afspraken.

Touwtrekkerij
De bewoners herinneren eraan dat ze na tientallen jaren van overlast en juridische touwtrekkerij in 2010 eindelijk duidelijkheid van de provincie kregen over het definitieve einde van de werkzaamheden in 2017. Volgens hen houdt dat in dat alle industriële activiteiten stoppen en dat daarna niet alsnog mergeltransporten plaatsvinden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kletsen met de koning over stier Herman en schaap Dolly
Wel eten, geen selfies bij diner met Koning en Koningin
Gezichten van Margraten: al 2644 foto's
RTV Maas en Mergelland luidt noodklok
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen