Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opslag van mergel in groeve ’t Rooth

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 7:41

De Stichting Verontruste Plateaubewoners (SVP) roept het provinciebestuur op af te zien van de voorgenomen opslag van mergel in groeve ’t Rooth bij Margraten.

Zij vinden dit plan in strijd met de eerdere afspraak dat er een definitief einde komt aan de mergelactiviteiten in de groeve op 10 mei 2017.

Deal
De bewoners reageren daarmee op de deal die de provincie eind vorig jaar sloot met Sibelco, de eigenaar van de groeve. De overeenkomst omvat onder meer de opslag van mergel in het oude gedeelte van de groeve. De Verontruste Plateaubewoners zijn daartegen. Zij vinden de opslag in tegenspraak met eerder afspraken.

Touwtrekkerij
De bewoners herinneren eraan dat ze na tientallen jaren van overlast en juridische touwtrekkerij in 2010 eindelijk duidelijkheid van de provincie kregen over het definitieve einde van de werkzaamheden in 2017. Volgens hen houdt dat in dat alle industriële activiteiten stoppen en dat daarna niet alsnog mergeltransporten plaatsvinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Innovatie
Zes Limburgse bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld
Wel eten, geen selfies bij diner met Koning en Koningin
Kletsen met de koning over stier Herman en schaap Dolly
Gezichten van Margraten: al 2644 foto's
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen