Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen opslag van mergel in groeve ’t Rooth

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 7:41

De Stichting Verontruste Plateaubewoners (SVP) roept het provinciebestuur op af te zien van de voorgenomen opslag van mergel in groeve ’t Rooth bij Margraten.

Zij vinden dit plan in strijd met de eerdere afspraak dat er een definitief einde komt aan de mergelactiviteiten in de groeve op 10 mei 2017.

Deal
De bewoners reageren daarmee op de deal die de provincie eind vorig jaar sloot met Sibelco, de eigenaar van de groeve. De overeenkomst omvat onder meer de opslag van mergel in het oude gedeelte van de groeve. De Verontruste Plateaubewoners zijn daartegen. Zij vinden de opslag in tegenspraak met eerder afspraken.

Touwtrekkerij
De bewoners herinneren eraan dat ze na tientallen jaren van overlast en juridische touwtrekkerij in 2010 eindelijk duidelijkheid van de provincie kregen over het definitieve einde van de werkzaamheden in 2017. Volgens hen houdt dat in dat alle industriële activiteiten stoppen en dat daarna niet alsnog mergeltransporten plaatsvinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Innovatie
Zes Limburgse bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld
Wel eten, geen selfies bij diner met Koning en Koningin
Kletsen met de koning over stier Herman en schaap Dolly
Gezichten van Margraten: al 2644 foto's
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen