Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen 'misstanden' Bureau Jeugdzorg Limburg

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 16:22

Een aantal ouders, pleegouders en gezinshuisouders houdt dinsdagochtend een protestbijeenkomst bij het hoofdkantoor van Bureau Jeugdzorg Limburg (BJL) in Roermond.

De groep rond pleegmoeder Veronika Jong uit Ell heeft zich verenigd onder de naam Tirannie in de Jeugdzorg.

Heykeshoeve
De directe aanleiding voor het protest dinsdag in Roermond is volgens de groep het onderbrengen van een 11-jarig meisje bij de Mutsaersstichting in Venlo. Dat zou tegen haar wil en onder dwang gebeurd zijn. Het meisje woonde op Jong's gezinsboerderij Heykeshoeve in Ell, waar BJL haar in juli weg wilde halen omdat ze er niet veilig zou zijn. Eerder die maand waren al zeven andere pleegkinderen weggehaald van de hoeve om dezelfde reden. Toen BJL nul op het rekest kreeg, werd de politie erbij gehaald. Die doorzocht de hoeve, maar kon het kind niet vinden. Later is het meisje alsnog weggehaald van de gezinsboerderij.

Lees ook: Inval bij pleegmoeder in Ell: 11-jarig meisje onvindbaar

Rechtbank
Volgens de protesterende pleegouders is het plaatsen van het meisje bij de Mutsaersstichting gebeurd tegen wil van haar ouders, haar kinderpsychiater, haar psycholoog, de GGZ, haar orthopedagoog en haar basisschool. Voor de rechter eiste Jong in augustus dat het meisje op de hoeve mocht blijven, maar de rechtbank stelde Bureau Jeugdzorg in het gelijk.

Lees ook: Ook achtste kind moet weg bij Veronika Jong

'Misstanden'
Vorige week donderdag bood de groep Tirannie in de Jeugdzorg een petitie aan aan de Tweede Kamer en ook werd een parlementaire enquete geëist naar misstanden in de jeugdzorg. De groep zegt over een dossier te beschikken 'met voorbeelden van doofpotaffaires, fraude, het weigeren om rechterlijke uitspraken uit te voeren en machtsmisbruik van gebiedsmanagers van het Bureau Jeugdzorg Limburg, de William Schrikker Stichting en de Jeugdbescherming Brabant'.

Pleegmoeder Veronika Jong heeft in het verleden geregeld overhoop gelegen met jeugdzorg.

Lees ook: Pleegmoeder voor het leven ligt vaker in de clinch

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen