Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen komst zonnepanelenpark in Brunssum

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 12:54

In Brunssum is protest tegen de komst van een zonnepanelenpark aan de Sint Gregoriuslaan. Buurtbewoners waren niet op de hoogte van de plannen en tekenen massaal bezwaar aan.

Dat meldt LOO-tv zondag.

Groene stroom
Met de vele honderden zonnepanelen wil de gemeente groene stroom opwekken. De panelen komen mogelijk op het terrein van de voormalige Tarcisiusschool op de hoek van de Sint Gregoriuslaan met de Kochstraat.

Niet op de hoogte
Bewoners die investeren in het zonnepanelenpark kunnen daarmee hun energierekening omlaag brengen. Het plan staat in de begroting voor 2015, zonder dat de buurt op de hoogte is gesteld dat het park mogelijk bij hen in de buurt komt.

In gesprek
Wethouder Eric Geurts gaat nu in gesprek met 50 bezwaarmakers. Als hij ze niet kan overtuigen mee te gaan in het plan, gaat het zonnepanelenpark op die plek niet door.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stof Overlast Bouw
Venrayse bedrijven zijn stofoverlast van Martens beu
Zonneauto Eindhovense studenten wint belangrijke prijs
Jan Smeets joost van den akker 12 sep 2019 Pinkpop
Toekomstmuziek: Pinkpop op zonne-energie
Pleidooi voor Limburgse proef met zelfrijdende auto's
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen