Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest tegen Black Friday in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 29 november 2019 - 16:29

Maastrichtste studenten organiseren een menselijke ketting door het centrum van de stad als protest tegen Black Friday.

Ongeveer 200 studenten nemen deel aan de actie.

Consuminderen
De studenten willen het bewustzijn over massa-consumptie vergroten en willen dat bedrijven hun productieprocessen veranderen. "Volgens ons is Black Friday precies wat we niet moeten doen in verband met klimaatverandering", zegt een van de deelnemers.

Kerstinkopen
Black Friday is over komen waaien uit de Verenigde Staten. De vrijdag na Thanksgiving is daar uitgeroepen tot de dag waarop het seizoen voor de kerstinkopen begint. Veel winkels komen dan met spectaculaire aanbiedingen, sommige winkels gaan al om 3:00 uur in de nacht open en dan staan er al rijen mensen om hun slag te slaan. "Black Friday staat voor overconsumptie en wegwerpen. Daar zijn we tegen", zegt een demonstrant.

De menselijke ketting loopt vanaf het Vrijthof de winkelstraten van Maastricht in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen