Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest Roda JC haalt niets uit: 'nee' van de KNVB

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 17:27

Voetbalbond KNVB legt het verzoek van Roda JC om de slotfase van het bekerduel tegen Willem II over te spelen naast zich neer.

Dat laat de bond weten via een verklaring op de eigen website.

Lees ook: KNVB laat afgekeurd doelpunt Roda onderzoeken

Afgekeurde goal
Roda JC scoorde in de berkerthriller een goal, die na het zien van camerabeelden werd afgekeurd door de scheidsrechter. Vleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel zou hands hebben gemaakt in aanloop naar de uiteindelijke treffer van Donis Avdijaj. Roda JC ontkent niet dat er hands is gemaakt, maar na die handsbal werd er 'gewoon' doorgespeeld en uiteindelijk gescoord.

Naar de rechter
Dardoor denkt Roda JC een sterke zaak te hebben en eist de club de slotfase van het duel over te spelen. Zo niet, dan zou de club de gang naar de rechter overwegen. Voor de club stond er ook wel wat op het spel: de goal had ze een plek in de halve finale van de beker kunnen opleveren. De KNVB is echter niet gevoelig voor het protest uit Kerkrade.

Advies
De bond vroeg advies bij spelregelcommissie The International Football Association Board en het antwoord was helder. "De IFAB geeft aan dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen