Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest Red Bull afgewezen: DAS-systeem Mercedes is legaal

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 11:39

Het door Formule 1-team Mercedes geïntroduceerde Dual Axis Steering (DAS)-systeem is volgens autosportbond FIA niet in strijd met de reglementen.

Max Verstappens team Red Bull had vrijdag, in de aanloop naar de GP van Oostenrijk, protest aangetekend tegen het snufje. De Mercedes-coureurs kunnen tijdens het rijden via hun stuur de stand van de voorwielen veranderen.

Lees ook: Red Bull en Verstappen dienen protest in tegen Mercedes

Duwen en trekken
Door te duwen en trekken aan het stuur kunnen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op rechte stukken ervoor kiezen dat de banden onder de bolide minder wrijving met het asfalt maken. Daardoor neemt de bandenslijtage op die delen van het circuit af. In de bochten gaan de wielen vervolgens weer terug in de 'normale' stand.

Snelst
Hamilton en Bottas reden met dat DAS-systeem tijdens de beide vrije trainingen op vrijdag. In beide sessies klokten de Silberpfeilen de snelste rondetijden. Het is niet uitgesloten dat Red Bull zelf ook een soortgelijk systeem achter de hand heeft. Mogelijk hebben Verstappen en teamgenoot Alexander Albon zaterdag en zondag ook de beschikking over zo'n DAS-systeem.

Geen verrassing
Het protest van het team van Verstappen kwam niet als een verrassing. "Misschien is het een grijs gebied. Daarom willen we nu duidelijkheid. Hoewel het systeem voor het komende jaar al is verboden, kan het dit seizoen nog van invloed zijn op de uitslagen", zei teambaas Christian Horner van Red Bull eerder vrijdag.

Geen positieve tests
De FIA meldde verder dat er tussen 26 juni en 2 juli geen positieve coronatests zijn geweest bij de coureurs, teamleden en ander personeel in de Formule 1. Er werden meer dan 4000 testen uitgevoerd. De FIA en Formule 1 gaan voortaan elke week de resultaten van de tests bekendmaken.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen