Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest Mercedes tegen besluit Verstappen niet te straffen

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 17:48

Het Formule 1-team van Mercedes vecht het besluit van de wedstrijdleiding aan om Max Verstappen niet te straffen voor het hinderen van Lewis Hamilton in de afgelopen Grote Prijs van Brazilië.

De renstal meldt in een verklaring dat het nieuw bewijs heeft gevonden dat tegen de coureur van Red Bull pleit en waarover de stewards niet beschikten tijdens de race van zondag.

Buiten de baan
In ronde 48 van de race op circuit Interlagos wilde de snellere Hamilton buitenom voorbij Verstappen om de koppositie over te nemen, maar de Limburger liet dat niet toe. De twee reden wiel-aan-wiel door de bocht, waarbij Verstappen zijn Britse rivaal dwong buiten de baan te rijden om een botsing te voorkomen. De raceleiding onderzocht het incident, maar zag geen aanleiding in te grijpen.

Lees ook: 'Het móét een felle strijd zijn tussen Red Bull en Mercedes'

Over de schreef
Mercedes-teambaas Toto Wolff wond zich na de race flink op over die beslissing. Verstappen was volgens hem over de schreef gegaan. "Het was sterk verdedigend rijden van Max, maar ook over het randje. Hij had op zijn minst een tijdstraf moeten krijgen. Maar de wedstrijdleiding schoof het incident onder het tapijt en dat was gewoonweg lachwekkend", zei Wolff.

Het team heeft nu een formeel verzoek neergelegd bij de FIA om het incident opnieuw te beoordelen aan de hand van videobeelden. Mercedes meldde niet welk bewijs het had gevonden. De stewards die zondag niets deden aan het voorval, zullen er nu nogmaals naar kijken.

Harde strijd
Verstappen reageerde na de race nuchter op het gebeuren en snapte helemaal waarom de stewards niet ingrepen. "Ik zou niet weten wat ze anders hadden moeten beslissen. We waren aan het racen." Zijn teambaas Christian Horner viel hem bij. "Ze gaan hard de strijd aan, maar raken elkaar niet. Ik heb daar geen probleem mee."

Kampioenschap
Hamilton wist later in de race, in ronde 59, Verstappen alsnog in te halen en reed vervolgens naar de overwinning. Verstappen eindigde als tweede en zag zijn voorsprong in het wereldkampioenschap teruglopen naar 14 punten.

Lees ook: Verstappen berust in nederlaag tegen Hamilton

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen