Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest bij besloten bijeenkomst Tihange

Geplaatst opmaandag 4 september 2017 - 14:54

De actiegroep Stop Tihange Westelijke Mijnstreek roept op tot een protestactie, donderdagavond bij het provinciehuis.

Dan wordt in een besloten bijeenkomst bestuurlijk Limburg bijgepraat over de kerncentrale van Tihange.

Tabletten en scenario
Politici en bestuurders krijgen dan van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg onder meer informatie over de distributie van jodiumtabletten en het alarmerende rapport van een Oostenrijks onderzoeksinstituut, dat een 'worst case scenario' opstelde voor een mogelijke ramp in de door problemen geplaagde kerncentrale.

De actievoerders kunnen het niet verkroppen dat de bestuurders in een geheime bijeenkomst worden bijgepraat, zonder dat het publiek of de pers daarbij aanwezig mogen zijn.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen