Overslaan en naar de inhoud gaan

Proteion onder verscherpt toezicht van Inspectie

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 15:59

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft twee locaties van Stichting Proteion onder verscherpt toezicht gesteld.

Volgens de IGJ gaat het om De Wachtpost in Venlo en Hornerheide in Horn.

Dementie
Op beide plekken wonen dementerende ouderen. Volgens de Inspectie zijn verbeteringen nodig om veilige zorg te kunnen verlenen.

Inspectie
Augustus vorig jaar kreeg De Wachtpost een bezoekje van de Inspectie. De conclusie was toen dat de zorg beter moest. In april van dit jaar ging de Inspectie kijken of de situatie verbeterd was, maar dit bleek niet het geval. Tijdens het tweede bezoek heeft de Inspectie ook een kijkje genomen bij Hornerheide.

Kennis
Volgens de Inspectie heeft Proteion er in de tussentijd niet genoeg aan gedaan om de boel op orde te krijgen. Verder bleek dat dossiers van cliënten niet compleet waren. Ook is er volgens IGJ te weinig continuïteit in de teams en is er onvoldoende kennis over de zorg. Proteion krijgt nu de opdracht om ervoor te zorgen dat er bij De Wachtpost en Hornerheide 'persoonsgerichte, veilige en goede zorg' wordt geleverd.

Zes maanden
Proteion blijft nu zes maanden onder verscherpt toezicht staan. Daarna bekijkt de Inspectie opnieuw of de Limburgse zorginstelling de situatie heeft verbeterd.

Hart en ziel
De zorginstelling werkt inmiddels aan verbetering, zo zegt bestuurder Wiel Ploegman in een reactie. "Wat niet wegneemt dat de bevindingen van de inspectie ons enorm raken”, zegt hij in een reactie op de website van Proteion. “Onze medewerkers werken elke dag met hart en ziel om de best mogelijke zorg te leveren. Dan komt deze conclusie hard aan.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen