Overslaan en naar de inhoud gaan

Proteion onder verscherpt toezicht van Inspectie

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 15:59

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft twee locaties van Stichting Proteion onder verscherpt toezicht gesteld.

Volgens de IGJ gaat het om De Wachtpost in Venlo en Hornerheide in Horn.

Dementie
Op beide plekken wonen dementerende ouderen. Volgens de Inspectie zijn verbeteringen nodig om veilige zorg te kunnen verlenen.

Inspectie
Augustus vorig jaar kreeg De Wachtpost een bezoekje van de Inspectie. De conclusie was toen dat de zorg beter moest. In april van dit jaar ging de Inspectie kijken of de situatie verbeterd was, maar dit bleek niet het geval. Tijdens het tweede bezoek heeft de Inspectie ook een kijkje genomen bij Hornerheide.

Kennis
Volgens de Inspectie heeft Proteion er in de tussentijd niet genoeg aan gedaan om de boel op orde te krijgen. Verder bleek dat dossiers van cliënten niet compleet waren. Ook is er volgens IGJ te weinig continuïteit in de teams en is er onvoldoende kennis over de zorg. Proteion krijgt nu de opdracht om ervoor te zorgen dat er bij De Wachtpost en Hornerheide 'persoonsgerichte, veilige en goede zorg' wordt geleverd.

Zes maanden
Proteion blijft nu zes maanden onder verscherpt toezicht staan. Daarna bekijkt de Inspectie opnieuw of de Limburgse zorginstelling de situatie heeft verbeterd.

Hart en ziel
De zorginstelling werkt inmiddels aan verbetering, zo zegt bestuurder Wiel Ploegman in een reactie. "Wat niet wegneemt dat de bevindingen van de inspectie ons enorm raken”, zegt hij in een reactie op de website van Proteion. “Onze medewerkers werken elke dag met hart en ziel om de best mogelijke zorg te leveren. Dan komt deze conclusie hard aan.”

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen