Overslaan en naar de inhoud gaan

Proteion blaast 100 kaarsjes uit

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 10:58

Zorgorganisatie Proteion bestaat dit jaar 100 jaar. Hoewel het jubileum niet uitbundig gevierd kan worden vanwege het coronavirus staat de organisatie wel stil bij deze mijlpaal.

Wat in 1921 begon als sanatorium Hornerheide, is uitgegroeid tot een zorgorganisatie met een veelzijdig aanbod, van thuiszorg tot verpleeghuiszorg.

Groei
100 jaar geleden werd het sanatorium opgericht door het Groene Kruis. Dat groeide uit tot een instelling met zo'n 3000 medewerkers en 1500 vrijwilligers die klaarstaan voor 10.000 cliënten in Noord- en Midden-Limburg.

Verrassingen
"100 jaar Proteion staat voor 100 jaar klaarstaan voor kwetsbare cliënten, ouderen en chronisch zieken, thuis en in onze zorgcentra. Hoe de dag van morgen er ook uit ziet, tijdens dit feestjaar hebben we een aantal mooie jubileumverrassingen in petto. Alles gebaseerd op onze verjaardag en uiteraard coronaproof", zegt bestuursvoorzitter Wiel Ploegman.

Medewerkers en vrijwilligers ontvangen deze week een speciaal eerbetoon en kunnen in de loop van het jaar rekenen op diverse verrassingen. Ook cliënten worden in het zonnetje gezet, zegt Proteion.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen