Zorginstelling rolstoel leeg

Corona in Norbertushof: zorgcentra scherpen regels aan

Zorginstellingen in Limburg nemen allemaal strenge maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus verder om zich heen grijpt bij de vaak kwetsbare bewoners.

Zorg Ouderen Dementie
Verscherpt toezicht inspectie bij Proteion opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op twee locaties van Stichting Proteion in Horn beëindigd.

Steekpartij Hornerheide
Vijf jaar cel voor neersteken verpleger Hornerheide

De man die vorig jaar met geweld een patiënt van zorginstelling Hornerheide in Horn probeerde mee te nemen en daarbij een verpleegkundige neerstak, is veroordeeld tot vijf jaar cel.

Zorg dementie ouderen
Proteion onder verscherpt toezicht van Inspectie

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft twee locaties van Stichting Proteion onder verscherpt toezicht gesteld.

Familie Venlose zorgcomplexbewoners naar Inspectie

Familieleden van patiënten van zorgcentrum De Wachtpost in Venlo hebben aangeklopt bij de zorginspectie.

Verpleegkundigen in zonnetje gezet op complimentendag

Twee verpleegkundigen van de Noord- en Midden-Limburgse zorginstelling Protein worden woensdag geëerd voor hun inzet.

Rode cijfers: nabetaling zorg kost miljoenen

Verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg kunnen dankzij een nieuwe cao rekenen op een nabetaling van veelal duizenden euro’s omdat ze onregelmatig werken.

Gezondheidszorg, Ouderen
Tientallen banen weg bij zorgverlener Proteion

Zorgorganisatie Proteion gaat reorganiseren. De facilitaire dienst - alle dienstverlening die niet rechtstreeks met zorg te maken heeft - gaat op de schop.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten