Overslaan en naar de inhoud gaan

ProRail: miljoen extra voor fietsenstalling Maastricht

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 7:28

Spoorwegbeheerder ProRail steekt een miljoen euro extra in de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling in de Stationsstraat in Maastricht.

Aanvankelijk zou ProRail 3,2 miljoen bijdragen aan het totaalbudget van 13 miljoen euro voor de bouw van de stalling. Maastricht vroeg de beheerder een extra bijdrage van drie ton, maar heeft nu zeven ton meer gekregen. Daarmee komt de bijdrage van de spoorwegbeheerder uit op 4,2 miljoen euro. De meevaller betekent voor Maastricht een besparing van zeven ton.

Impuls
ProRail ziet in de fietsenstalling een impuls voor de bereikbaarheid van de stad en een verbetering van de kwaliteit van de stationsomgeving als knooppunt voor openbaar vervoer.

De gemeenteraad van Maastricht ging begin juni akkoord met de aanleg van een ondergrondse stalling, die een eind moet maken aan de wildgroei van fietsen rond het station.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fietsenstalling station Maastricht bijna twee keer zo groot
Ondergrondse fietsenstalling station Maastricht open
Duizend extra plekken voor fietsen bij station Heerlen
houthem sint gerlach
Houten station Houthem-St. Gerlach gered van de sloop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen