Overslaan en naar de inhoud gaan

ProRail: miljoen extra voor fietsenstalling Maastricht

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 7:28

Spoorwegbeheerder ProRail steekt een miljoen euro extra in de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling in de Stationsstraat in Maastricht.

Aanvankelijk zou ProRail 3,2 miljoen bijdragen aan het totaalbudget van 13 miljoen euro voor de bouw van de stalling. Maastricht vroeg de beheerder een extra bijdrage van drie ton, maar heeft nu zeven ton meer gekregen. Daarmee komt de bijdrage van de spoorwegbeheerder uit op 4,2 miljoen euro. De meevaller betekent voor Maastricht een besparing van zeven ton.

Impuls
ProRail ziet in de fietsenstalling een impuls voor de bereikbaarheid van de stad en een verbetering van de kwaliteit van de stationsomgeving als knooppunt voor openbaar vervoer.

De gemeenteraad van Maastricht ging begin juni akkoord met de aanleg van een ondergrondse stalling, die een eind moet maken aan de wildgroei van fietsen rond het station.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fietsenstalling station Maastricht bijna twee keer zo groot
Ondergrondse fietsenstalling station Maastricht open
Duizend extra plekken voor fietsen bij station Heerlen
houthem sint gerlach
Houten station Houthem-St. Gerlach gered van de sloop
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen