Overslaan en naar de inhoud gaan

Pronkstuk van Miljoenenlijn per spoor naar Spoorwegmuseum

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2020 - 20:24

Een bijna 100 jaar oude Pullmanwagon van de Miljoenenlijn is zaterdag per spoor vertrokken naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het treinstel is de komende maanden te bewonderen in het museum en komt op 15 november terug naar Simpelveld. Het pronkstuk is sinds het begin van deze eeuw in bezit van de Miljoenenlijn, voorheen de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij (ZLSM).

Museum
"Het Spoorwegmuseum heeft een tentoonstelling over rijtuigen die iets met eten en drinken te maken hebben in en rondom de trein", vertelt Jasper Kroese van de Miljoenenlijn. "De Pullman is daar een heel mooi voorbeeld van."

Video: L1

Miljoenenlijn blijft dicht
De wagon moet in november weer in Simpelveld staan. "We hopen er dan weer de kerstritten mee te kunnen rijden" zegt Kroese.

Momenteel is de Miljoenenlijn vanwege de coronamaatregelen gesloten. "We mogen helaas niet open, we vallen als museum toch onder het openbaar vervoer", legt Kroese uit "Het openbaar vervoer heeft een heleboel maatregelen moeten treffen en als wij die doortrekken in het museum is het voor ons niet rendabel en de ervaring die wij daarnaast willen bieden is niet haalbaar".

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen