Overslaan en naar de inhoud gaan

Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Geplaatst opzaterdag 4 november 2017 - 18:26

Connect Limburg is 'verbijsterd' over het besluit van het Limburgs Parlement om plotseling de stekker te trekken uit de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moest zetten.

In een schriftelijke verklaring zegt directeur Conny Moonen dat dit verstrekkende besluit is genomen zonder enig inhoudelijk debat over de 'gerealiseerde toegevoegde waarde, opgebouwde netwerken, gerealiseerde verbindingen en talrijke succesvolle projecten met positieve impact'.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Inspanningen
Volgens haar doet het besluit ook geen recht aan de inspanningen van Connect Limburg en de vele bedrijven, organisaties, instellingen en netwerken die met de organisatie verbonden zijn. Zij wijst ook op de goede evaluatie van een onafhankelijk bureau eind 2015. Dat het grote publiek minder bekend is met Connect Limburg, noemt directeur Moonen logisch.

"Want onze opdracht was om Limburg als aantrekkelijke regio onder de aandacht te brengen via zakelijke netwerken en niet via publieksgerichte reclamecampagnes", aldus Moonen. Ze zegt verder dat Connect Limburg "zich gesterkt voelt door de vele reacties uit het bedrijfsleven" op het besluit van het Limburgs Parlement om de organisatie op te heffen.

Gevolgen
De komende weken wordt bekeken wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van Connect Limburg, lopende projecten en overige zaken, zo meldt directeur Moonen.

Het is de bedoeling dat de provincie de promotie van Limburg zelf gaat uitvoeren. In het voorjaar van 2018 moet daarvoor een plan op tafel liggen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen