Overslaan en naar de inhoud gaan

Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Geplaatst opzaterdag 4 november 2017 - 18:26

Connect Limburg is 'verbijsterd' over het besluit van het Limburgs Parlement om plotseling de stekker te trekken uit de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moest zetten.

In een schriftelijke verklaring zegt directeur Conny Moonen dat dit verstrekkende besluit is genomen zonder enig inhoudelijk debat over de 'gerealiseerde toegevoegde waarde, opgebouwde netwerken, gerealiseerde verbindingen en talrijke succesvolle projecten met positieve impact'.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Inspanningen
Volgens haar doet het besluit ook geen recht aan de inspanningen van Connect Limburg en de vele bedrijven, organisaties, instellingen en netwerken die met de organisatie verbonden zijn. Zij wijst ook op de goede evaluatie van een onafhankelijk bureau eind 2015. Dat het grote publiek minder bekend is met Connect Limburg, noemt directeur Moonen logisch.

"Want onze opdracht was om Limburg als aantrekkelijke regio onder de aandacht te brengen via zakelijke netwerken en niet via publieksgerichte reclamecampagnes", aldus Moonen. Ze zegt verder dat Connect Limburg "zich gesterkt voelt door de vele reacties uit het bedrijfsleven" op het besluit van het Limburgs Parlement om de organisatie op te heffen.

Gevolgen
De komende weken wordt bekeken wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van Connect Limburg, lopende projecten en overige zaken, zo meldt directeur Moonen.

Het is de bedoeling dat de provincie de promotie van Limburg zelf gaat uitvoeren. In het voorjaar van 2018 moet daarvoor een plan op tafel liggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen