Overslaan en naar de inhoud gaan

Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Geplaatst opzaterdag 4 november 2017 - 18:26

Connect Limburg is 'verbijsterd' over het besluit van het Limburgs Parlement om plotseling de stekker te trekken uit de organisatie die Limburg internationaal op de kaart moest zetten.

In een schriftelijke verklaring zegt directeur Conny Moonen dat dit verstrekkende besluit is genomen zonder enig inhoudelijk debat over de 'gerealiseerde toegevoegde waarde, opgebouwde netwerken, gerealiseerde verbindingen en talrijke succesvolle projecten met positieve impact'.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Inspanningen
Volgens haar doet het besluit ook geen recht aan de inspanningen van Connect Limburg en de vele bedrijven, organisaties, instellingen en netwerken die met de organisatie verbonden zijn. Zij wijst ook op de goede evaluatie van een onafhankelijk bureau eind 2015. Dat het grote publiek minder bekend is met Connect Limburg, noemt directeur Moonen logisch.

"Want onze opdracht was om Limburg als aantrekkelijke regio onder de aandacht te brengen via zakelijke netwerken en niet via publieksgerichte reclamecampagnes", aldus Moonen. Ze zegt verder dat Connect Limburg "zich gesterkt voelt door de vele reacties uit het bedrijfsleven" op het besluit van het Limburgs Parlement om de organisatie op te heffen.

Gevolgen
De komende weken wordt bekeken wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van Connect Limburg, lopende projecten en overige zaken, zo meldt directeur Moonen.

Het is de bedoeling dat de provincie de promotie van Limburg zelf gaat uitvoeren. In het voorjaar van 2018 moet daarvoor een plan op tafel liggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen