Overslaan en naar de inhoud gaan

Prominenten tekenen petitie voortbestaan Connect Limburg

Geplaatst opdinsdag 14 november 2017 - 11:02

Ruim dertig vooraanstaande Limburgers hebben de petitie ondertekend die pleit voor het voortbestaan van Connect Limburg.

De petitie is een initiatief van violist en orkestleider Guido Dieteren. Hij reageert daarmee op het besluit van het Limburgs Parlement om de stekker uit de promotieclub te trekken.

Zere been
Het stopzetten van Connect Limburg is tegen het zere been van Limburgse bedrijven en organisaties die zeggen goede ervaringen te hebben met de promotieclub. Onder hen zijn onder meer hotelier Camille Oostwegel, Pinkpopbaas Jan Smeets, Jean Gelissen (Toverland) en burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Internationaal
Connect Limburg werd drie jaar geleden door de provincie in het leven geroepen om Limburg meer onder de aandacht te brengen van het internationale bedrijfsleven. Voor het project waren tien jaar en zo'n twaalf miljoen euro uitgetrokken.

Oubollig
Maar volgens het Limburgs Parlement is de toegevoegde waarde te gering en is de aanpak te oubollig en niet van deze tijd. De provincie wil nu de promotie van Limburg in eigen hand nemen. Een motie van SP werd door een ruime meerderheid aangenomen; alleen Jos van Rey was tegen.

Lees ook: Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Vervolgens heeft gedeputeerde Ger Koopmans gezegd per direct te stoppen met Connect Limburg.

GS vergadert vandaag over de toekomst van Connect Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen