Overslaan en naar de inhoud gaan

Prominenten tekenen petitie voortbestaan Connect Limburg

Geplaatst opdinsdag 14 november 2017 - 11:02

Ruim dertig vooraanstaande Limburgers hebben de petitie ondertekend die pleit voor het voortbestaan van Connect Limburg.

De petitie is een initiatief van violist en orkestleider Guido Dieteren. Hij reageert daarmee op het besluit van het Limburgs Parlement om de stekker uit de promotieclub te trekken.

Zere been
Het stopzetten van Connect Limburg is tegen het zere been van Limburgse bedrijven en organisaties die zeggen goede ervaringen te hebben met de promotieclub. Onder hen zijn onder meer hotelier Camille Oostwegel, Pinkpopbaas Jan Smeets, Jean Gelissen (Toverland) en burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Internationaal
Connect Limburg werd drie jaar geleden door de provincie in het leven geroepen om Limburg meer onder de aandacht te brengen van het internationale bedrijfsleven. Voor het project waren tien jaar en zo'n twaalf miljoen euro uitgetrokken.

Oubollig
Maar volgens het Limburgs Parlement is de toegevoegde waarde te gering en is de aanpak te oubollig en niet van deze tijd. De provincie wil nu de promotie van Limburg in eigen hand nemen. Een motie van SP werd door een ruime meerderheid aangenomen; alleen Jos van Rey was tegen.

Lees ook: Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Vervolgens heeft gedeputeerde Ger Koopmans gezegd per direct te stoppen met Connect Limburg.

GS vergadert vandaag over de toekomst van Connect Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen