Overslaan en naar de inhoud gaan

Prominenten tekenen petitie voortbestaan Connect Limburg

Geplaatst opdinsdag 14 november 2017 - 11:02

Ruim dertig vooraanstaande Limburgers hebben de petitie ondertekend die pleit voor het voortbestaan van Connect Limburg.

De petitie is een initiatief van violist en orkestleider Guido Dieteren. Hij reageert daarmee op het besluit van het Limburgs Parlement om de stekker uit de promotieclub te trekken.

Zere been
Het stopzetten van Connect Limburg is tegen het zere been van Limburgse bedrijven en organisaties die zeggen goede ervaringen te hebben met de promotieclub. Onder hen zijn onder meer hotelier Camille Oostwegel, Pinkpopbaas Jan Smeets, Jean Gelissen (Toverland) en burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen.

Lees ook: Doek valt definitief voor Limburgse promotieclub

Internationaal
Connect Limburg werd drie jaar geleden door de provincie in het leven geroepen om Limburg meer onder de aandacht te brengen van het internationale bedrijfsleven. Voor het project waren tien jaar en zo'n twaalf miljoen euro uitgetrokken.

Oubollig
Maar volgens het Limburgs Parlement is de toegevoegde waarde te gering en is de aanpak te oubollig en niet van deze tijd. De provincie wil nu de promotie van Limburg in eigen hand nemen. Een motie van SP werd door een ruime meerderheid aangenomen; alleen Jos van Rey was tegen.

Lees ook: Promotieclub 'verbijsterd' over besluit om te stoppen

Vervolgens heeft gedeputeerde Ger Koopmans gezegd per direct te stoppen met Connect Limburg.

GS vergadert vandaag over de toekomst van Connect Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen